Има ли злоупотреби с бонуси и конфликт на интереси в Столична община?

22691
Има ли злоупотреби с бонуси и конфликт на интереси в Столична община?

Интересно електронно съобщение, изпратено от адрес lelq_dan4e@abv.bg, получи на електронната си поща Actualno.com. В него се твърди, че в Столична община са раздавани огромни бонуси, които далеч надвишават предвиденото от закона.

Според lelq_dan4e много от висшите чиновници в Столична община са получавали огромни бонуси около Коледа и Нова година, което е дори противозаконно, тъй като съгласно Закона за държавния служител бонусът за държавни служители не може да надвишава 80% от годишната заплата. Изпратилият мейла казва, че има и документи, с които може да докаже твърденията си.

Столична община ще раздава минерална вода заради горещините

Във връзка с горещините, Столична община организира раздаване на минерална вода за гражданите, съобщиха от пресцентъра на Столична общи...

В съобщението се уточнява, че странните цифри, които касаят месечния доход в периода ноември 2012 година – май 2013 година, се появяват за месеците декември и януари. В тези месеци общо шестима души на висши постове са декларирали месечни доходи между 12 хил. до над 25 хил. лева, след като в другите пет месеца имат доход от около 1600-1700 лева на всеки 30 дни, като само през април са получили около 3600 – 3700 лева. В електронното съобщение се уточнява, че сред имената са тези на трима заместник-кметове от общо седмината, които работят в Столична община.

В мейла има и обвинение, че главният архитект на Столична община Петър Диков има участие в частни фирми, а докато заема този пост това е законово нарушение. Проверка на Actualno.com в Търговския регистър показа, че действително има лице с името Петър Иванов Диков, което има участие в две фирми – „АРХ КОМ ПРО” и „ПРОИН” ЕООД. В първата Петър Иванов Диков е управител, а във втората е едноличен собственик на капитала. Ако става въпрос за едно и също лице, то основателен става въпросът дали главният архитект на София не е в конфликт на интереси, тъй като би трябвало да е подал декларация за неучастие в частни фирми докато заема сегашния си пост.

Същото е положението и при г-н Димитър Петлешков, директор на дирекция „Транспорт” в Столична община. В Търговския регистър има регистрирана фирма ЕТ „Димитекс – Димитър Петлешков”, в която физическото лице-търговец е Димитър Дамянов Петлешков.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com