„Информационно обслужване“ АД подписа договор за над 37 млн. лв., отчете 5,3 млн. приходи за 3 месеца

9948
„Информационно обслужване“ АД подписа договор за над 37 млн. лв., отчете 5,3 млн. приходи за 3 месеца
Снимка: "Информационно обслужване" АД

Договор за близо 37,5 млн. лв. с ДДС подписа „Информационно обслужване“ АД с финансовото министерство. Той е за изнесени дейности по управление на информационните технологии  услуги в системата на Министерство на финансите.

Процедурата е била ограничена – с провеждане на предварителен подбор. Акционерното дружество, което е почти 100% собственост на държавата чрез Министерството на финансите, е било единствен кандидат. Респективно, и единственият поканен да подаде оферта в изискващата се удостоверение за сигурност с минимално ниво "Поверително" поръчка, е тя.

Славов и Димитров осъдиха МФ заради закона "Пеевски"

Бившите депутати от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров са осъдили Министерство на финансите. Причината - отказ да даде...

Срокът на договора е за три години. В него са фиксирани няколко услуги, които трябва да се изпълняват в процеса на изпълнението му за системата на МФ и второстепенните разпоредители към ведомството на Владислав Горанов.

В това число са: управление на мрежата за пренос на данни; поддържане на ИТ инфраструктурата в МФ; поддържане и надграждане на приложен софтуер; консултантски услуги в системата на МФ; доокомплектовка на съществуващи ИТ инфраструктури в системата на МФ; интеграция на приложен софтуер за Агенция „Митници“; поддържане на SAP системата в МФ; център за обслужване на потребители в Агенция „Митници“. 

Контрактът е бил подписан в началото на месец април, но докладван на 22-ри април.

Преди няколко дни пък от акционерното дружество се похвалиха, че само за първото тримесечие на тази година имат приходи от 5,3 млн. лв.

Кметът на Мездра търси помощ от Министерството на финансите за стабилизиране на общинския бюджет

Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещение в Министерство на финансите, за да потърси начин за стабилизиране на общинския б...

„Резултатът е с 10% по-висок спрямо същия период на предходната година, а спрямо бизнес плана за настоящата година ръстът е 9%. Ефективността на труда (приходи на едно заето лице) е нараснала с 10% в сравнение с планираната за периода и е с 15% по-висока от предходна година. Персоналът на “Информационно обслужване” е намалял с 5% в резултат от оптимизиране на процесите“, се сочи в съобщението.

В него се допълва, че принос към отчетените резултати имат сключените нови договори в началото на 2019 г. за разработване, внедряване и гаранционна поддръжка на информационни системи за централната и местна администрация, както и за държавни предприятия.

Ефект върху отчетения резултат има и продължаващото изпълнение на договори от миналата година като: изграждане на информационна система „Електронни обществени поръчки“ за АОП; единен портал за електронно правосъдие за МП; надграждане на регистър Булстат за АВ.

„Информационно обслужване” АД е сред лидерите в областта на предоставянето на високотехнологични услуги в ИКТ сектора в България. Компанията е специализирана в изграждането, развитието и поддръжката на информационни системи с национално значение. Сред тях са информационните системи на МВнР, системата за управление на приходите от местни данъци и такси, основните информационни системи на НАП, в т.ч. и публичните услуги на агенцията, системите на МФ и Агенция „Митници“. Дружеството е технологичен партньор на ЦИК“, се казва още в съобщението.

Финансовото министерство призна, че раздава бонуси от средно около 3500 лева

43 млн. лева бонуси през тази година е раздало финансовото министерство. Тази новина съобщи депутатът от БСП Антон Кутев, а тя беше пот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com