Ирина Бокова: Атентатите в Париж са варварско престъпление

5283
Ирина Бокова: Атентатите в Париж са варварско престъпление
Снимка: Европейска комисия

Солидарност с народа на Франция изрази генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, предадоха специалните пратеници на БГНЕС от Париж Пламен Йотински и Гергана Костадинова.

„От името на ЮНЕСКО и от свое собствено име искам лично да изразя своите дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ“, заяви Бокова.

Цачева и Миков също осъдиха атентатите в Париж

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание...

Тя смята, че това „варварско престъпление“ засяга всички нас. „Това е нападение срещу цялото човечество. ЮНЕСКО ще направи всичко възможност, за да подкрепи Франция в това тежко изпитание“, заяви Бокова.

Проблемът с борбата с религиозния екстремизъм, както и заплахата за палената и световното културно наследство, е ключовата това на 38-та Генерална конференция на ЮНЕСКО, която ще приключи следващата седмица в Париж. Настоящата сесия е юбилейна. „През тази година нашата организация, появила се от пепелта на Втората световна война, отбелязва своята 70-та годишнина“, напомни Бокова.

„Днешните събития показват, че в съвременния свят насилието приема нови форми, то не познава граници и може да нанесе удар, където пожелае. В подобни ситуации ние трябва да се сплотим около ценностите на мира, диалога и състраданието и по този начин да противодействаме на варварството“, категорична е Бокова.

 

Саудитска Арабия осъжда атентатите в Париж

Саудитският министър на външните работи Абдел ал Джубеир осъди атентатите, при които в Париж загинаха най-малко 120 души, и ги определи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com