Истерията за Ванга започна

20518
Истерията за Ванга започна

Истинска треска обхвана Петрич и околностите, след като дълго планирания руски филм за пророчицата пристъпи към своята реална реализация.

У нас вече се набират статисти, а продуцентите на лентата са готови с всички предварителни дейности по осъществяването на проекта.

Македония издига мемориален парк на Ванга

Македония ще издигне мемориален парк на пророчицата Ванга. Намерението на властите в Ново село е породено от 100-годишнината от рождени...

Освен Русия интересът към филма набира все по-голяма сила и у нас, а желаещите да се включат в продукцията са стотици.

"Не ни е за парите, а за тръпката да сме част от този разказ за живота и делото на светицата", обясняват в тази връзка пред Стандарт кандидати за филма. Пресяването на мераклиите освен в Петрич ще става и в селата Кърналово, Яково и Дреново.

Местните обаче са притеснени от слуховете, че според сценария на руснаците на Ванга са й приписани напълно измислени предсказания и срещи. Като например с Хитлер, който уж бил доведен за съвет от цар Борис III.

Хората се стреснали и от твърденията на писателя Николай Стоянов, който пък в ефира на ТВ7 алармира, че руснаците смятат да вкарат в сериала откровени небивалици. Една от тях била, че Хитлер е построил къщата на пророчицата в Рупите. Имало и откровено възхваляване на руския президент Путин, вкарано в устата на светицата.

101 години от рождението на Ванга

Тази година се навършват 101 години от рождението на Ванга. Според близките й тя е родена на 31 януари 1911 година, но според данните н...

"Ще си сложим грях на душата, ако се снимаме във филм, който си съчинява лъжи за леля Ванга", признават местните. За тях тя е била и си остава светица. Човек, който е помагал с цялото си сърце и душа на всички нуждаещи се.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com