X
 
 

Иво Христов за изказването си за ромите: Не се хващайте за думите

6294 4
photo of Иво Христов за изказването си за ромите: Не се хващайте за думите
Снимка: screenshot
„Българската съвременна журналистика има обсесия за това какво съм казал, а не дали е истина. Кое е важното – какво съм казал и как съм го казал или дали това е така? Не се хващайте за думите, те нямат никакво значение“ – това каза депутатът проф. Иво Христов (БСП за България). Миналата седмица от парламентарната трибуна той нарече ромите капсул-детонаторът за взривяването на държавата, каквито са били албанците за бивша Югославия.

„Докато ние се занимаваме с думички, тези процеси текат. За съжаление, голяма част от грамотните хора в тази сфера нямат достъп до медии, те не формират обществено мнение, журналистите не се обръщат към тях, защото това не е актуално, не е интересно. Трябва да убият не знам колко хора още, че да стане това важно и интересно“, каза Христов пред bTV.

Иво Христов: Отдадохме цели региони на феодално управление на ДПС

ДПС в последните няколко години, особено след излизането в почетно председателство на Ахмед Доган, се ориентира директно към един проту...

„Обърнете се към всеки демограф и ще видите за какво става въпрос – за гета, в които има пета генерация, абсолютно асоциализирана. Това са хора, които са вън от всякаква цивилизована общност – не ходят на училище, те са неграмотни, не знаят български, не участват на българския трудов пазар. Те са затворени и се използват само за две цели – евтини гласове по време на избори и участие в престъпни схеми“, добави той.

Гостът припомни, че и в тази реч, и в интервю няколко дни преди това ясно е казал, че „циганите са жертва на този процес, че те са жертва на целия български преход с неговата изключително античовешка логика. Към 1989 г. те бяха интегрирани криво-ляво в обществото – работеха, имаха доходи, децата им бяха грамотни. Т.е. бяха вкарани в система на интегрирано социално поведение. След 1989 г. бяха първите жертви на реформите – бяха изхвърлени от всички възможни места, бяха лишени от икономическата база, която да осигури някаква социализация на тези гета. По-късно тези гета придобиха собствена логика – да бъдат капсул-детонатори“, заяви Христов.

По думите му „няма смислена стратегия, освен крадливите стратегии за интегриране на циганите в България, които не са нищо друго освен форма на задружна престъпна дейност, в която участват и крадливи българи, и крадливи цигани, и задгранични неправителствени организации. Това е публична тайна“.

Джамбазки не смята, че за престъпността трябва основно да отговарят прокуратурата и МВР

Има огромен цигански проблем и ако се правим, че не го виждаме, ще продължават такива инциденти все повече. Тези престъпления не се нак...

„Докато си играем на тези игрички, там цъка бомба. И тази бомба започва да се взривява все по-често. Конфликтите са формално на битова основа, използват се и от двете страни, има елемент на манипулация, но не може да манипулирате нещо, за което няма обективни предпоставки. Е, там ги има“, посочи депутатът.

На въпрос има ли изход от ситуацията, той отговори: „Има, но не виждам мозъчно вещество във взимащите решения, които да разбират за какво става дума. Те си мислят, че това няма да ги засегне, защото децата и парите им са навън. Тези огромни маси от хора са изпуснати във всяко отношение, а за да ги вкарате обратно в някакъв социализиран кръг, това означава реформа не на циганския, а на българския въпрос, на това какво представлява България“.

„Не виждам капацитет, който въобще да разбере драматизма, дълбочината на проблема и да има воля да го реши“, каза още Христов.

Успешната ромска интеграция в Асеновградско: Чрез български народни танци

Малко след края на учебната 2016/2017 година Ви срещаме с Атанаска Темелкова от Асенoвград. Тя е директор на единственото училище в асе...

„За да могат българските елити да си плащат социалното спокойствие и услугите на циганските гета и техните тартори, ние всички в момента плащаме съвкупен кръвен данък, откупуваме се от циганското общество и неговата вече неконтролирана на моменти агресия, като им плащаме социални плащания“, смята депутатът.

Става въпрос за националност сигурност и трябва без никаква политкоректност, от най-малка възраст, децата да бъдат извадени от тази криминогенна среда, да бъдат вкарани в съвършено друга среда и ще имаме съвършено други, прекрасни деца. Но представете си как ще ревнат някои правозащитни организации, каза още гостът.

Actualno.com

Етикети:

4 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ТИКВАТА Е КУХА НО КРАДЛИВА! 3 ТИКВАТА Е КУХА НО КРАДЛИВА! преди 11 месеца Профил на трол?
  "не виждам мозъчно вещество във взимащите решения, които да разбират за какво става дума" - ДОБРО УТРО, ПРОФЕСОРЕ! НИЕ СИ ЗНАЕМ ЧЕ ТИКВАТА Е КУХА! И СА Я ПОЛАЗИЛИ КАЛИНКИ - КРАДЛИВИ ГЕРПЕРАСТКИ КАЛИНКИ! Не че Тиквата не крадне, крадне като за световно и е пръв между равните РЕЦИДИВИРАЩИ МУТРО-МИЛИЦИОНЕРИ!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  марги драганова не пропуска случай да се ИЗХОДИ по въпроса.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Циганите не са сган, те са просто измет ! Но са защитавани от педерасите на Хелзинския комитет, тъй като получават грантове от международните цигански фондове .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  И ти май не разбираш какво казва професора! Кой кого мрази и на кого дават пари не променя факта, че нас започват планомерно да ни унищожават физически и скоро това ще приеме пандемични размери ако не се вземат срочни мерки!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Какво се случва с организма ни когато сп...

Напоследък манията по нисковъглехидратната диета набира все повече сили. Хлябът е забранен. Пастата – надценявана. Диетолозите ек...

missing image
Радев призна, че избягалият затворник не...

Вероятно има някакви пропуски в оценката на ръководството на затвора, когато са му променили мерките. Едната от тях е от строг на общ р...