Изобилието на есента на фермерския пазар на Lidl този уикенд

2173
Изобилието на есента на фермерския пазар на Lidl този уикенд
Снимка: Лидл

От 14 до 16 октомври, от 10.00 до 19.00 часа, ще се проведе един от последните за годината традиционни фермерски пазари на Lidl, с които веригата подкрепя малките и средни регионални производители. На паркинга пред магазина в столичния кв. Гоце Делчев, ул. "Тодор Каблешков" №28,  посетителите ще могат да избират есенни предложения и голямо разнообразие от изкушаващи сезонни вкусове.

За предстоящите студени месеци потребителите ще могат да си закупят готова зимнина като сладко от диви ягоди, шипков мармалад, рачел от тиква, както и други вкусни сладка и консерви, произведени от монасите на Гигинския манастир. Мед, събрал лятото в буркан, ще предлага пчеларката Мария Димитрова, с. Габърница. А в сезона на подготовката на имунната система за предстоящите студени дни, подходящо предложение са и билковите тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик.

Сред ароматните класически подправки, които ще представи „Луда Яна“ от живописното Панагюрище, ще могат да бъдат открити и готови миксове, например за кайма, скара, барбекю. Естествено опушена морска сол ще предложи Кристъл Стоун ЕООД от гр. Велико Търново.

Ценителите на месни деликатеси ще имат възможност да избират между предложенията на „Вино и мезе“ от с. Цонево, гр. Варна, които ще представят селектирани сухи мезета от своята ферма, и Риламес, гр. Рила, които са специализиране в преработка на продукти от червени меса от свинско и телешко/говеждо месо. В перфектно допълнение към месните предложения винопроизводителят Бисер Кьосев от с. Левуново ще представи своите вина Мелнишки пирамиди. Вила Мелник е семейна винарна, производител на вино от местни и чуждестранни сортове с подчертано мелнишки характер. Намира  се до с. Хърсово, на 6 км от гр. Мелник.

За любителите на млечните продукти, Фермерска мандра Каменяк, от бургаското село Каменяк, ще предложи млечни продукти, по изпитани рецепти, без консерванти, с вкус на традиция. Производителят Ружди Хасан е трето поколение животновъд в планински район, чиято ферма е разположена в Източна Стара планина.

Чудни сладкиши за малки и големи са приготвили от пекарна „Фурнъ“, които ще зарадват посетителите с различни видове ръчно приготвен хляб. Предлагане на вкусни тестени изделия ще има и от любимата на мнозина пекарна ВъзДух, гр. София, които ще предложат различни видове хляб с квас и прекрасни закуски.

За посетителите, които планират да правят зимнина, Тодор Моралийски с. Гурково обл. Балчик  - ще предложи пипер и камби, Димитър Панчев от гр. Ген. Тошево - боб, ядки, а Георги Сотиров от с. Веринско – ябълки, круши, алабаш, и тикви. Тиквите ще са особено търсени с наближаването на празникът на пакостите - Хелоуин.

На оставащите три издания на фермерските пазари на Lidl до края на годината столичани и гости на града ще могат да преоткрият автентичния вкус на представяната на тези пазари българска продукция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com