Железничари искат 10% скок на заплатите

12345
Железничари искат 10% скок на заплатите
Снимка: БГНЕС

10% увеличение на заплатите от 1 април искат служителите на НК "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Те получават по-ниски заплати от колегите си в БДЖ, обясни шефът на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев. Това е причината в НКЖИ все още да не е подписан колективен трудов договор, какъвто в БДЖ е сключен, допълни той, предаде Стандарт нюз.

Нямаме никакъв финансов ресурс да увеличим дори минимално заплатите, заяви изпълнителният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев. Бяхме осъдени от Брюксел, че сме изплащали 12-ата заплата от инфраструктурните такси, което е незаконно, така че вече и това не можем да правим, обясни той. А субсидията, от която единствено можем да плащаме заплати, е недостатъчна, категоричен бе Ламбрев.

Пускат предварителна продажба на билети за влаковете

БДЖ пуска в предварителна продажба на билетите за бързи влакове за Великден. По този начин железопътният превозвач дава възможност на...

Вярно е, че тя беше увеличена от 130 на 135 млн. лв., но освен заплати от нея плащаме и всичко необходимо за експлоатацията, което таксите не покриват, като горива, работно облекло, материали и пр., каза Милчо Ламбрев. За утре (б.а. - днес) е насрочена среща на синдиката с ръководството на НКЖИ. Надявам се да се разберем и да не стигнем до стачни действия, коментира Бунев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com