Жълт код в 5 области заради обилни валежи

19731
Жълт код в 5 области заради обилни валежи
Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен за 6 март в 5 области на Североизточна и Югоизточна България заради обилни валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Разградска, Търговищка, Шуменска, Сливенска и Ямболска. В тези области през нощта и до обяд на 6 март ще вали дъжд. Очакваните количества на валежа са между 15 и 25 л/кв.м. В останалата част от страната също ще вали, но обявеният код е зелен, предаде БГНЕС.

Над страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне малко по-студен въздух и на места в Предбалкана и високите котловинни полета в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са от 1° до 6°. През деня отново ще е облачно и ще вали дъжд. По-значителни количества валеж се очакват в Северна България. Следобед от югоизток валежите ще започнат да спират, а по-късно и облачността да се разкъсва. Дневните температури, в сравнение с днес, ще се понижат и максималните ще са между 6° и 11°.

В планините ще превалява сняг. Вятърът ще е до умерен, предимно от север. Върховете и билата ще са в облачния слой. По Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. След обяд валежите ще отслабнат, а привечер временно ще спрат. По северното крайбрежие ще духа умерен североизточен вятър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com