Какви ще са основните проекти в София през 2015 г.?

24158
Какви ще са основните проекти в София през 2015 г.?
Снимка: БГНЕС

Планираме през 2015 г. да започнем и строителството на третата линия на метрото. Това каза зам.-кмет на Столична община с ресор "Транспорт и транспортни комуникации" Любомир Христов по време на четвъртия дискусионен форум на тема "Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020". Строителния работи могат да започнат след одобряването на ОП "Транспорт".

 

Метрото ще се движи по-често в пиковите часове от 2015 г.

Интервалът на столичното метро в пикови часове ще бъде скъсен през 2015 година. В момента влаковете идва на всеки 3,5 мин. Догодина ще ...

Заедно с подземната инфраструктура рехабилитираме и нови булеварди – около 6 км. Продължаваме с рехабилитацията на "Цариградско шосе", в реконструкция е бул. "Монтевидео", бул. "Витоша" в пешеходната зона, "Дондуков", "Прага", "Козлодуй", "Сливница" при моста на Захарна фабрика. Проектите включват и рехабилитация на съществуващия релсов път. Това е важно, за да обосновем искането за нови превозни средства, особено по релсовия транспорт, където ни трябват инвестиции. 20% от трамвайния транспорт отговаря на техническите изисквания съвременните, 80% не", обясни Христов.

В процес на строителство е втората част на завода край с. Яна. "Очакваме до края на тази година инсталацията да бъде почти завършена. Така дългоочакваната система за битови отпадъци започва да придобива реално измерение до края на годината", допълни Христов.

Започва проект за възстановяване на парка около НДК. "Там финансирането е от СО и малко от ОП "Регионално развитие". Модернизация и основен ремонт ще има и на прилежащите зони, уличното осветление. Ще има ремонт в "Западен парк" и "Северен парк", посочи зам.-кметът.

Предвидено е увеличение на щатовете на общинска полиция и развитие на система за видеонаблюдение. "Видеото се съсредоточава в най-ключовите училища. 240 училища са включени в тази система. 21 парка имат система за видеонаблюдение.Има и системи за видеонаблюдение в пешеходните зони, бул. "Витоша, "Пиротска". Изнесен е център за наблюдение на подлезите на бул. "Ботевградско шосе", каза още Любомир Христов.

Actualno.com представя "Такси": Четвърта серия - метрото и неговото влияние

След като в предишната серия обърнахме внимание на контрола и конкуренцията, сега ще поговорим за един от "най-големите бичове" за жълт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com