Калоян и Ангел – двама варненци в отбора на успеха

767
Калоян и Ангел – двама варненци в отбора на успеха
Снимка: LIDL

Най-важното в отборната игра е доверието. После идва любовта към играта, добрият треньор, отдадените играчи и онова, което съдбата нарича „на правилното място в правилния момент“. Калоян и Ангел са пример именно за добра отборна игра – двама души, които застават рамо до рамо не само на футболния терен, но и на полето на търговията. И по-конкретно – в един и същ магазин на Lidl във Варна, където Калоян е зам.-мениджър филиал, а Ангел – касиер продавач.

И за двамата всичко започва на шега. Преди 12 години Lidl тъкмо стъпва на българския пазар и открива първия си магазин във Варна. Сред кандидатите за работа е и майката на Калоян. Той е все още 18-годишен тийнейджър, натоварен със задачата единствено да я придружи на интервюто. Вместо това обуча получава въпросът: „А вие нямате ли интерес?“.

Как да направим почивката през лятото още по-вълнуваща и приятна?

С традиционните почивки и екскурзии можем да отбележим почти всеки един прекрасен летен сезон. Но кои са другите развлекателни и забавн...

При Ангел интересът е на лице от самото начало, въпреки първоначалните предупреждения, че нямало да му хареса. Решен е да опита не само защото в магазина, в който кандидатства, работи негов приятел и това му дава кураж, но и защото пред себе си има по-голяма цел – един ден да има собствено жилище.

Днес двамата играят в един отбор и играта определено им се получава добре – заради доверието и готовността да дават всичко от себе си. С 12 години опит зад гърба си, Калоян извървява пътя от касиер-продавач до мениджър филиал. Ангел е все още в началото, с малко повече от 1 година, но с амбицията да стигне далеч. Идването във Варна за него е голяма крачка – изисква се смелост да се преместиш от малко село до Търговище в морската столица и да започнеш отначало. Той обаче го прави.

Въпреки че има предишен опит в търговията като отговорник склад, в първия си ден в Lidl се чувства като новак. Много нови неща, но и много подкрепа и приятелско отношение. В сравнение с предишната си работа, в Lidl всичко му изглежда лесно. „Там, където работех преди, всеки ден през ръцете ми минаваха от 30 до 50 тона – аз самият съм 60 килограма. Докато тук всичко е опростено и изключително добре организирано“, казва Ангел. Харесва му, че има много нови неща, които да учи; може да се развива и постоянно общува с клиентите, което още повече го зарежда. Успява и да спестява, за да може един ден с приятелката му да имат свой дом.

Открива и още нещо важно – уважение и колеги, на които да разчита, особено в лицето на един от своите ръководители – Калоян. Веднъж, докато двамата играят футбол след работа, си изкълчва глезена. Друг път претърпява инцидент с колелото и отново едвам ходи. И в двата случая среща пълно разбиране – Калоян му дава нужното време отпуска, за да се възстанови, а като се връща на работа – и по-леки задачи, за да не се претоварва. Това отношение още повече мотивира Ангел да бъде част от Lidl и да дава най-доброто от себе си.

Седем талантливи студенти влизат в Lidl като стажанти

Седем студенти, сред които талант в логистиката и лекоатлет, са новите стажанти в Lidl. Те идват от различни университети в България, В...

За Калоян пък, като негов ръководител, това е поредното доказателство, че има в отбора си най-добрите и нахъсани играчи. „През годините научих, че добрият ръководител трябва да отделя необходимото внимание на хората. Когато говориш с някого, отдай му пълното си внимание. Интересувай се от него, похвали го, накарай го да се чувства специален, да усети признание и благодарност“, казва той. Именно така, според него, се създава доверие и се сплотява екипът. Знае го от личен опит, защото самият той, благодарение на ръководителите си, не само пораства и от неопитен тийнейджър се превръща в зам.-мениджър филиал, но се превръща и в ръководителя, който е днес – винаги насреща за колегите си и с благодарност за усилията и отдадеността им.

„През всички тези години съм създал много приятелства сред колегите. Помагаме си, обменяме опит, излизаме заедно“, споделя той. Като страстен фен на футбола, особено на английския Ливърпул, открива и футболни фенове сред тях. С момчетата от другите магазини в града често се срещат и на футболния терен, където се сформира истински dream team – от съотборници, обединени от любовта към играта и работата, която ги свързва.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com