Кампания "Осинови куче - спаси живот" се провежда в Стара Загора

29974
Кампания "Осинови куче - спаси живот" се провежда в Стара Загора
Снимка: Thinkstock/Guliver

„Осинови куче - спаси живот!”, под това мото Общинският приют за безстопанствени животни в Стара Загора провежда акция за осиновяване на близо 80-те обитатели на приюта, съобщиха от пресцентъра на общината. Кучетата са на различна възраст, някои от които новородени. За целта е създаден специализиран сайт (http://priut.starazagora.bg/index_bg.html), на който се публикуват снимки на обитателите в приюта, както и информация за реда при осиновяване на животните.

Подробно са разяснени и предимствата на осиновяването на домашен любимец точно оттам. Кучетата са обезпаразитени, кастрирани, имат задължителна ваксина срещу бяс и се получават напълно безплатно - само срещу лична карта и попълване на документ по образец. А според общинската Наредба за реда и условията при отглеждане на животни в населените места, собствениците на кастрирани животни не плащат данък за тях.

Полицейските кучета в САЩ обличат бронежилетки

Полицейските кучета в Съединените щати вече ще ходят с бронежилетки. Всеки от защитните костюми струва 1000 долара. Заради високата ц...

Осиновяването от приюта доби особено голяма популярност след появата му в социалната мрежа. На Фейсбук страничката „Общински Приют за безстопанствени животни - Стара Загора“ могат да се видят снимки на всички чакащи за осиновяване животни. Дарителите на приюта също получават благодарности и доза внимание чрез нея. Всичко това помогна и се радваме на голям интерес към осиновяването на кученца за домашни любимци, но популярността ни има и отрицателна страна, обясняват общинските служители от приюта. Напоследък все по-често стопани от съседни общини и области (които нямат свои приюти или са запълнени) идват при нас с желание да изоставят доскорошните си домашни любимци, поясняват те. Поради това наскоро приютът обяви във фейсбук-страницата си, че за известно време няма да приема доброволно предадени от собствениците им кучета.

„Ще насърчаваме осиновяването като процес, за да може повече животни да намерят грижовни стопани, а не да бъдат връщани обратно на улицата, защото отглеждането при нас е с временен статут“, пишат служителите. В момента, съоръжението е запълнено с животни до краен предел. Капацитетът му е предназначен за 50 кучета, а в момента подслонява почти два пъти повече четирикраки. Поради това в момента там се настаняват избирателно животни и само ако придружителят представи лична карта с адресна регистрация в Стара Загора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество