Канал 3 с нов собственик

17717
Канал 3 с нов собственик

Телевизията Канал 3 е продадена, съобщи в ефир директорът й Сашо Диков. Новият собственик е „Медийна инвестиционна организация" АД със собственик Мария Опренова. По думите на Диков тя е била шеф на рекламата в големи фирми като Мтел и HBO. Сделката е финализирана и до дни документите ще бъдат публикувани в Търговския регистър, предаде Стандарт нюз.

Опренова е съпруга на Любомир Минчев, собственик в „Телелинк". По думите на Диков финансирането на сделката е изцяло по линия на семейните финанси.

Сашо Диков поема щафетата от Карбовски

Сашо Диков става водещ на ДИКOFF – най-новият проект на Нова ТВ и продуцентска къща „Телеман”. Предаването ще стартир...

"Тази компания няма връзка с каквито и да било групи, групировки, олигарси или каквото се сетите. Става дума за фирма с изключително висока репутация", каза Диков.

Той допълни, че му е предложен „изключително изгоден и предизвикателен договор за 3 години". Сашо Диков ще остане директор на телевизията. „Имаме огромното желание да развием и обогатим програмата", допълни той.

Заедно с това има планове Канал 3 да се премести в хотел „Радисън" срещу Народното събрание. Хотелът е собственост на кумеца на Диков Спас Русев. Русев пък е бил съдружник с Любомир Минчев в „Телелинк", но миналата година Минчев изкупи дела на партньора си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com