Канал 3 с официална позиция по скандала с Георги Георгиев от "Боец"

12389
Канал 3 с официална позиция по скандала с Георги Георгиев от "Боец"
Снимка: Pixabay

Днешният скандал между екип на Канал 3 и председателя на движение "Боец" Георги Георгиев се превърна в основна тема що се отнася до медийната ни действителност. Своята версия разказа замесеният в скандала екип на Канал 3, а репортерът Пламен Петров каза следното: "Категорично ние не сме си поставяли за цел да злепоставяме или да отправяме заплахи или обиди към неговата съпруга".

Ето и какво гласи официалната позиция на Канал 3 за случилото се:

"На 5 юни, 2019 година, по време на изпълнение на служебните си задължения, екип на Канал 3 беше нападнат от Георги Борисов Георгиев, председател на ГД Боец. Посегателството освен срещу техниката на телевизията е и физически срещу репортера Пламен Петров и шофьора Тихомир Георгиев. Ударите от страна на Г. Георгиев са станали пред свидетели. След преглед служителите на Канал 3 получиха официални документи от съдебна медицина, на база на които подадоха жалба в полицията във Видин.

Уважаеми г-н Главен прокурор, уважаеми г-н Министър (бел. ред. – вътрешният министър Младен Маринов), уважаеми колеги

Моля да вземете отношение по безпрецедентното посегателство върху журналист по време на изпълнение на служебните му задължения. Екипът на телевизията беше командирован във Видин, за да направи интервю с г-н Георги Георгиев, за когото Канал 3 разполага със сигнали от няколко независими източника и подготвя разследващ материал. Спазвайки всички правила на журналистиката, Канал 3 е длъжен да потърси и предостави възможност и на засегнатата страна да даде своите отговори по разследваните теми. Това екипът на Канал 3 се опита да направи – легитимиран, с брандирана техника и автомобил. Този опит за предоставяне на думата обаче бе манипулиран от Г. Георгиев, който тенденциозно вкара себе си в ролята не на събеседник, а на жертва и си позволи недопустимо отношение към журналисти. Освен че обиждаше екипа ни, Г. Георгиев направи опит да повреди техниката и накрая физически посегна на колегите ни. Г. Георгиев си позволи да намеси и съпругата си, която екипът умишлено не желаеше да замесва и притеснява, тъй като тя не е обект на нашето разследване. Именно затова опитът ни за срещи с Г. Георгиев беше само пред официалното му работно място. В опит да стресне екипа на Канал 3 и да му попречи да изпълни служебните си задължения, два пъти Г. Георгиев повика полиция при срещите си с нашия екип, но и двата пъти служителите на реда не установиха никакви нарушения от страна на служителите на Канал 3.

В настоящия сигнал излагам само факти и обстоятелства. Дали същите осъществяват състав на престъпление е от компетентността единствено на разследващите органи и прокуратурата на Република България. Канал 3 разполага с достатъчен обем видеоматериал, който с готовност ще предостави при поискване.

Когато говорим за свобода на медиите, вярвам че тази свобода засяга всички медии, всички журналисти. Определяме като недопустимо посегателството срещу журналист и разчитаме, че това наше мнение се споделя и от институциите, и от цялата медийна общност. Причина за настоящия сигнал са и опитите за дезинформация от страна на Г. Георгиев, които са успели да подведат част от колегите журналисти и те, вярвам неумишлено, с едностранчивото отразяване манипулират публиката и създават фалшиви новини, срещу които всички трябва да се борим заедно".

Позицията е подписана от управителя и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова. По-долу, в публикуваното от самия Георги Георгиев видео във Facebook можете да видите запис на живо излъчване през социалната мрежа на случилото се т.е. запис, който се качва моментално във Facebook след излъчване чрез създаден от социалната мрежа алгоритъм и който не търпи монтаж, освен ако видеото не бъде свалено, монтирано и отново качено във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество