X
 
 

КАТ вече няма право да ни спира

108593 13
photo of КАТ вече няма право да ни спира
Снимка: monitor.bg
КАТ няма право да ни спира и да ни пише акт или фиш за превишена скорост на мястото на нарушението. Това гласи нова инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение, която е в сила от 31 октомври. С приемането на документа в патрулката с камерата е нужен само един служител на МВР, който да я пусне и да следи работата й, а не двама, както досега, пише "Телеграф".

В началото на годината ВАС обяви за незаконно глобяването с електронен фиш след нарушение, засечено от мобилен радар в патрулка. След решението на магистратите 137-те устройства се използват, но джигитите са спирани с полицейска палка и на място им се пише акт.

Шофьорите да се подготвят за зимните условия

Първият сняг вече е факт, а с него нарастват и опасностите по пътищата. Препоръчително е шофьорите на тежкотоварни моторни превозни...

От шест дни насам това също е забранено да се прави.

Причината е в чл. 92, ал. 1 от инструкцията, според който "за контрол на скоростните режими се ползват полицейски автомобили и мотоциклети, оборудвани с автоматизирани технически средства, като нарушителите не се спират и наказват на мястото на извършването на нарушението."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Da ve katadjiite nqmali pravo da spirat v chirpan i plovdiv se kriqt i pak spirat i si izkat tqhnoto
 • Вазелина 12 Вазелина преди 4 години Профил на трол?
  Ша го лапа...майка ти... на 11 километър.
 • Един 11 Един преди 4 години Профил на трол?
  Това е поредната показателна стъпка за безсилието на управляващите ...... е сега вече ще настане тоталната анархия ,то досега си беше анархия ,а сега ще е нещо неописуемо ............ако по този начин се борят нарушенията и идиотщината по пътищата ,здраве му кажете ........
 • Анонимен 10 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Я се опитай да караш като нашенски джигит в такива страни като тях и ми кажи какво ти си е случило после... Газ до дупка?! Не че това е решение на проблема , но май насърчава "джигитите".
 • Калоян Димитров 9 Калоян Димитров преди 4 години Профил на трол?
  Трябва постоянно да има проверки и големи глоби, защото на тези "състезатели", пияници, наркомани и всякакви други боклуци на пътя няма да им дойде акъла!!!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Брейй,много почтени хора имало-излиза,че никой не би взел пари на мястото на полицаите!!!Коментари като горните обикновено се правят от най-големите нарушители,които не искат да си носят последствията!Мерете си приказките,защото ако имате проблеми ще се обадите на тези,които обиждате!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  знаете ли кое е най интересно ако ви спрат и нямате нарушение и няма за какво да се заяждат и няма за какво да ви искат \"почерпка\" какво правим тогава но тъй като всички сме много \"праведни\" та по случая да почерпим така че мисля че не КАТ са виновните !
 • иванов 6 иванов преди 4 години Профил на трол?
  сега ще правят рутинни проверки
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Едва ли някой или нещо са в състояние да спрат \'хранилката\' , касае се все пак за много много пари. Поговорката ден година храни важи в пълна сила.
 • до 2 4 до 2 преди 4 години Профил на трол?
  Ей браточка ти не ги мисли КАТАДЖИЙЧЕТАТА...те схемата отдавна са я измислили...ДАВАМ ТИ ПРИМЕР: Наскоро ремонтираха и разшириха Ботевградско шосе и във всяко платно има по три ленти/а общо са 6 ленти/ и моля ти се какво беше учудването ми като видях ограничение на скоростта 50 км. и катаджийчетата ухилени смело цукаха с камерите за превишена скорост и ПРЕИЗПЪЛНЯВАХА ПЛАНА ЗА ПЕТИЛЕТКАТА!!! А МОА виж още ›› ЛИ ДА ГИ ПОПИТАМ защо не са сложили ограничение на скоростта 30 км ...така ще хващат повече "НАРУШИТЕЛИ"...да им е.а майката!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Защото умнико се намираш в града. Дори в Надежда, трябва да караш по правилата. Прочети си Закона за движение по пътищата, вероятно не си го чувал.
  : 8 !
Нагоре
missing image
Помпео: Иран от 40 години е символ на злото

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео няма никакви илюзии за истинските намерения на Техеран, цитира думите му TACC. Помпео отказа да обсъжда...