Kaufland подписа Хартата за многообразието в България

960
Kaufland подписа Хартата за многообразието в България
Снимка: Кауфланд

Kaufland България се присъедини към организациите, подписали Хартата за многообразието в България. С това ритейлърът поема публичен анагажимент за активни действия в подкрепа на многообразието, равнопоставеността и грижа за служителите в изпълнение на последователната и дългосрочна политика на компанията за корпоративна социална отговорност.

„Като пазарен лидер и един от най-големите работодатели в страната, за нас е от ключово значение не само да се грижим за отношението, доверието и равнопоставеността в компанията, но и активно да участваме в обществения дебат, да водим с примерa за приобщаваща среда и публично да подкрепяме многообразието. Нашият мотивиран, стабилен и сплотен екип се състои от почти 7 000 служители – хора на различна възраст, с разнообразен произход, житейски и професионален опит и разностранни интереси. Ето защо една от фундаменталните характеристики в изграждането на екипа е културата на уважение, приемственост, доверие и равен старт, на общност от колеги, в която всеки глас е чут и признат“, сподели главният изпълнителен директор на Kaufland България Иван Чернев.

И към момента в компанията многообразието е главен приоритет. Kaufland България на практика прилага утвърдени политики за многообразие и равенство във възможностите, независимо от пола, сексуалната ориентация, физическите способности, възрастта, религията или вероизповеданието, расата или етническата принадлежност. В екипа на ритейлъра работят служители от повече от 10 националности, на различна възраст и с разнообразни интереси, като компанията подпомага тяхната кариерна реализация, осигурявайки им равни възможности за развитие в отлична работна среда и условия на труд. Равнопоставеността в компанията се гарантира от изградените процеси за управление на човешките ресурси и от работна атмосфера, която насърчава приобщаваща среда, окуражава културата на уважение и равните възможности. Ритейлърът е сред най-големите работодатели в страната и осъзнава отговорността си при налагането на приобщаващите стандарти, отношението и доверието на своите служители. Като пазарен лидер и сертифициран Top Employer (Топ Работодател) за пета поредна година, Kaufland България устойчиво прилага добри практики за уважително сътрудничество без дискриминация, характеризиращо се с уважение и разбиране към другите, защото многообразието е ключов фактор за успеха на компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com