Кирчо Киров: "Ислямска държава" ще положи усилия да поддържа напрежението в Европа

920
Кирчо Киров: "Ислямска държава" ще положи усилия да поддържа напрежението в Европа
Снимка: БГНЕС

Групировката „Ислямска държава“ ще положи усилия да поддържа напрежението в Европа въпреки спокойните летни месеци. Това каза в ефира на радио "Фокус" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров по повод вчерашното нападение над френски военнослужещи в Париж.

По думите му загубите, които джихадистите търпят от водената коалиция срещу тях в Сирия, ще доведат до изнасяне дейността на терористите извън територията на Близкия Изток.

Нов удар на сирийската армия срещу „Ислямска държава“

В провинция Хомс сирийската правителствена армия завзе последния град, който бе държан от терористичната групировка „Ислямска дър...

Не трябва да се очаква че интензитетът на терористичните нападения ще намалее, подчерта ген. Киров. „Във всички случаи пораженията, които групировката „Ислямска държава“ търпи, ще доведат до отражение в тяхната терористична дейност. Може да се счита, че в някаква степен тази терористична дейност ще бъде повлияна от действията на коалицията. Смятам, че те ще намаляват като възможности за реализация на терористични действия, но в същото време тези действия едва ли ще намалеят по интензитет, защото това е еквивалент на пораженията, които ИДИЛ търпи по фронтовете в Ирак и Сирия“, обясни той.

Ген. Кирчо Киров допълни, че предизвикателство пред европейските служби за сигурност ще бъде борбата със саморадикализиралите се „вълци-единаци“, силно повлияни от идеологията на джихадистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com