Кметът на Банско: Не е възможно да се постигне консенсус със зелените организации

2430
Кметът на Банско: Не е възможно да се постигне консенсус със зелените организации
Снимка: Община Банско

Решението е, че консенсус по казуса „Банско“ няма да се постигне с представителите на зелените организации. Това каза кметът на Банско Георги Икономов по повод провелата се вчера среща в София, на която бяха обсъдени важни въпроси, свързани с развитието на ски зоната в курортния град и бъдещето на концесионния договор, който регламентира ползването на част от Националния парк – Пирин.

Той каза още, че въпреки доводите и убедителните факти, изказани от заместник-министър Николай Нанков, както и от председатели на три парламентарни комисии, които са и ресорни, участващите в дискусията представители на зелените организации не са приели аргументите им и не са пожелали да изчистят този въпрос, за да се продължи напред.

Няма да се прекратява договорът на "Юлен" за ски зоната в Банско

Няма да се стига до прекратяване на концесията на "Юлен" за ски зоната в Банско в природен парк "Пирин". Това стана ясно от срещата в М...

По думите на Икономов зелените организации са основните опоненти на идеята, предаде Фокус.

„Аз се чудя защо толкова трябва да се вслушваме в тях, те са една неправителствена организация, която може да изкаже своето мнение, но не и да блокира един или друг процес. Тези представители на зелените организации на срещата не изтъкнаха нито един екологичен довод“, заяви Икономов.

Според него провелият се дебат вчера е засегнал и демократичността на българското общество. „Ние не трябва да допускаме тези хора, така наречени зелени, блокирайки този процес, да застрашават демократичността на България. Естествено трябва да отчитаме мнението им, но то не бива да бъде определящо“, допълни Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com