Кметът на Банско предлага партньорство между европейските планински общини с развит туризъм

1464
Кметът на Банско предлага партньорство между европейските планински общини с развит туризъм
Снимка: Община Банско

Ефективно партньорство между европейските планински общини с развит туризъм е предложил кметът на Банско Георги Икономов на дискусия в Брюксел по време на представянето на курорта в Комитета на регионите в ЕС.

Банско впечатли Европа не само като зимна дестинация, но и като съхранена култура, богата история, възможност за целогодишен туризъм и утвърден фестивален център. Тази оценка даде заместник-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел, която беше организатор и домакин на събитието.

Кметът на Банско: Не е възможно да се постигне консенсус със зелените организации

Решението е, че консенсус по казуса „Банско“ няма да се постигне с представителите на зелените организации. Това каза кметъ...

Партньорствата между местните власти в различните държави трябва да се наложат като ефективна политика за развитие на планинските райнони не само в областта на туризма, но и екологичните производства, опазване на природата и популяризиране на уникалните традиции на местните общности, каза кметът на Банско, който вече е договорил срещи в курорти от Южен Тирол чрез евродепутата Херберт Дорфман, предаде БНР.

"Защото те много приличат на нашите. Те са в Натура 2000, защитени територии от ЮНЕСКО. Все пак развиват страхотен туризъм. Ползата от тази среща ще ни бъде много сериозна", заяви той.

В конкретен план кметът на Банско ще търси успешните модели в управлението на малките ски зони от самите общини и местният бизнес, за да бъдат приложени в развитието на скизона Добринище.

"Добринище има един лифт, който е от 30 години, който засега обслужва ски зоната, но, според мен, некачествено. Там няма пречки да бъде почната една процедура за концесиониране и за развитие на една малка и модерна ски зона", допълни Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com