Кметът поиска АМ "Хемус" да минава по-близо до Велико Търново

16219
Кметът поиска АМ "Хемус" да минава по-близо до Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Нека се обединим и заедно да лобираме трасето на автомагистрала ''Хемус'' да минава по-близо до Велико Търново. За това призова по време на заседание на Общински съвет – Велико Търново кметът Даниел Панов, предаде агенция „Фокус”.

След няколко обсъждания в Министерския съвет през 2013 година е взето решение трасето на магистралата да бъде преместено по-близо до Велико Търново. От месец и половина обаче се обсъжда магистралата да се отклонява на разклона за горнооряховското село Крушето. Панов съобщи, че вече е изпратено писмо от община Велико Търново до Министерството на регионалното развитие, като от там са отговорили, че предстои обсъждане.

Започват магистрала "Хемус" до Търново след 2014 г.

Подготовката на проекта за автомагистрала „Хемус" ще бъде финансирана по Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., а с...

В момента се проектира участъкът между Плевен и Ловеч. Кметът уточни, че трасето на магистралата ще преминава между Плевен и Ловеч, след това над Павликени, ще пресича главен път Велико Търново – Русе и след това през село Крушето ще достига до Попова.

''Мисля, че има възможност планът от 2013 година да бъде актуализиран и предполагам, че никой няма да има против. В Общинския план за развитие е отразено, че отдалечаването на магистралата ще даде по-ниска оценка за развитието на общината”, допълни Даниел Панов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com