X
 
 

Кой крадец, кой лъжец - кметовете на Карлово и Калофер се съдят

841 0
photo of Кой крадец, кой лъжец - кметовете на Карлово и Калофер се съдят
Снимка: Община Карлово
Кметовете на Карлово и Калофер си заведоха съдебни дела заради паметник на Ботев, предаде Нова телевизия.

До абсурдната ситуация се стигна, след като първо кметът на Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета своя колега от Калофер Румен Стоянов.

Делото срещу кмета на Карлово блокира, съдията си даде отвод

Година и половина след началото на делото, заведено срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов за присвояване на 26 984 лв., делото блокира...

Причината са думи на Стоянов, че отпуснатите от държавата 300 хил. лева на община Карлово са били откраднати, без да е извършен ремонт на мемориалния комплекс.

Комплексът в Калофер се нуждае от реновиране от близо две години, а туристите са на мнение, че районът дори е опасен.

След като правителството отпусна значителна сума за наложителния ремонт, по проект трябваше да бъдат ремонтирани стълбите към монумента и фонтаните на площада, както и да се постави ново осветление.

Ремонтните дейности приключили през есента на 2016 г., като според кмета на града били извършени некачествено.

СДС решава да изключи ли членовете, поискали оставка на ръководството

Контролният съвет на СДС ще се произнесе по предложението за изключване от организацията на членовете й от Пловдивска област, които пои...

След сигнал на Румен Стоянов и по заповед на премиера Борисов Агенцията за държавен финансов надзор е започнала проверка в Община Карлово за това как са изразходвани отпуснатите от държавата 300 хил. лева.

Според Стоянов средствата са изразходвани нецелесъобразно. Той хвърли подозренията си към община Карлово, под чиято шапка е Калофер.

От своя страна кметът на Карлово Емил Кабаиванов се почувствал засегнат от думите на Стоянов и завел дело за клевета срещу него.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители