Коментар №2 на седмицата: Борисов ънфредна Горанов. И настъпи дълбока меланхолия

4394
Коментар №2 на седмицата: Борисов ънфредна Горанов. И настъпи дълбока меланхолия

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.


Бойко Борисов се разграничи - каквото и да означава това - от Владислав Горанов след санкциите по закона "Магнитски". Всъщност даже по-рано се бил разграничил - Горанов не бил член на ГЕРБ, така сякаш членуването и нечленуването в една партия са абсолютно сигурен маркер за принадлежност. 

Подобна прочувствена раздяла е нещо, което може да се посрещне само с тонове меланхолия. Същата меланхолия ни обзе масово, когато навремето Борисов се разделяше със Цветанов. Tова се изстрада масово от целия суверен, който беше убеден, че успехът на държавата се дължи на успеха на този невероятно интелигентен дует, без който всичко е загубено. Но като добавим и Горанов в сметката, ънфрендванията стават повече, отколкото крехката ни чувствителност може да понесе. 

А сега, по време на бракоразводното дело между ГЕРБ и Горанов, няма как да не си зададем някои важни въпроси. Първият вече го зададе Миролюба Бенатова: ако Горанов е бил корумпиран, може ли някой да е бил толкова наивен, че да предположи, че е бил сам. И също: дали пък онова, за което разказа Васил Божков, а именно - влизането с шлифер, натъпкан с банкноти, при отчитането с процент към Горанов и съответно нагоре по веригата, е твърде вероятно да е истина. Тези крупни кешово-шлиферови транзакции вече имат свои улики от двете географски половини на земното кълбо: каза го Божков от Дубай и го намекнаха твърде сериозно от САЩ по закона "Магнитски".

Разбира се, вие не сте такива хора, че да вярвате на глупости. И честният поглед на Влади Горанов винаги ви е въздействал така, както чистилището въздейства на изгубените души. Ако спадате към тази група имате един друг надежден източник, на който може да се доверите - разбира се, Бойко Борисов. Борисов каза, че е убеден, че Горанов е невинен и че му е жал за децата му. Не е ли в крайна сметка това абсолютно достатъчно за вас, за да спрем да предявяваме всякакви съмнение. И също: не ви ли е жал и на вас за децата на Горанов? Навремето той беше казал, че парите в политиката не му стигали, за да ги отглежда и още оттогава, знаем, сънят ви често е много лош и много кратък, понеже не може да спрете да мислите за неговия проблем. 

Сега остава един интересен въпрос. Борисов се разграничи, долу горе така както навремето Орешарски се беше разграничил от Пеевски - никак. Но би било крайно вълнуващо, ако Горанов пък се приближи и вземе да разкаже това-онова, в зависимост от натиска, който се упражни срещу него. За този натиск може да разчитаме на прокуратурата, което е допълнителен залог за големи надежди: Гешев се прочу като справедлив обвинител, чиято основна задача - като инструмент на Бог - е да детронира ГЕРБ, с които никога не е имал нещо общо, понеже винаги е бил привърженик на разделението на властите. За които не е казвал, че са дясноекстремистка идея. 

Какво ни остава ли? Ние вероятно ще сме добре. Децата на Горанов да му мислят. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com