Коментар №2 на седмицата: Граждани за европейска ротация на България

1678
Коментар №2 на седмицата: Граждани за европейска ротация на България

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


Ротационното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ, разбирай - коалиция между уж най-големите антагонисти, терминологията е само прах в очите - ще бъде освен неуспешна и развлекателна. Ето няколко ротационни прогнози.

1. Борисов и Петков се арестуват през 9 месеца

Фарсовият арест на Борисов преди време вече подсказва за тази възможност. Сега идват най-сигурните времена, в които всеки може да арестува всеки. И онзи, на когото щракнат белезници да е абсолютно спокоен, че става дума за пърформанс - после на ротационен принцип ще стане обратното. Освен това в прокуратурата цари не само корупция както преди, но вече и тотален хаос, така че попадането в ареста е съвсем безобидно. Борисов може да арестува Петков и да напише в социалните мрежи, че никой не е над закона, както Петков направи навремето, после да стане обратното - нищо от това не би имало значение.  

2. Смяна на имената

За "Демократична България" смяната на името е по-лесно, тъй като това, което става в момента, вече е назовано: казва се "Реформаторски блок". С ПП нещата са малко по-сложни. Очевидният вариант, който запазва все пак абревиатурата, е "Прекратяваме промяната", като за по-правоверните избиратели може да се добави и една скоба - "Прекратяваме промяната" (временно). Иначе ГЕРБ стават "Граждани за европейска ротация на България" - и без това никой никога не е обръщал внимание на предишния вариант.

3. Мария Габриел прави докторантура

Сега, ротирайки се с академик, идва идеалният момент Мария Габриел да направи докторантура. Акад. Денков би могъл да бъде научен ръководител, а откъде ще бъде снабден текстовия масив ще знае Петър Илиев. Комисията, пред която Габриел ще защитава, е онзи човек, който й е казал навремето, че в клипа, който я представя на избриталите за европейски парламент, има "изискване за обем". И тя от много чудене какво да каже, за да постигне обем, рекла, че е доктор. Изумителна наглост, между другото. 

4. Отказваме се от старата ротация - изборите

Ще се наложи за известен период да се откажем от вече установената формула, която да гарантира ротация във властта - общо взето, изборите. Бе счетено, че прекаленото много избори са нещо, към което всеки вече изпитва досада и заради това политиците взеха нещата в собствени ръце и решиха сами да се ротират, за да не се налага някой друг да определя как да стане това. Изглежда ще е така - поне докато не се появи нов политически участник, който да хвърли камък в блатото и след това да се устреми към дъното му - както става в повечето случаи.

5. Ротират се самите поколения

Твърде важно е да се появи някакво ново наивно поколение, което да започне да вярва на определени глупости, за да може същите глупости да се продължат да се възпроизвеждат - така, както поколенията. Политиката няма как да е възможна без обновителната сила на следващите наивници, които да се появят и след 8-10 години да стане същото, което става сега - което е същото, което стана преди 8-10 години.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com