Коментар №3 на седмицата: Подай насам този кеш: Феномена настъпва мотиката

3634
Коментар №3 на седмицата: Подай насам този кеш: Феномена настъпва мотиката

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Тъмна институция, пълна с много кеш. Това е президентската администрация според енциклопедиста и пръв евроатлантик на републиката Делян Пеевски.

И ако сте си мислили, че неговият гняв е по повод факта, че Радев атакува избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии, може да сте прави само донякъде. Колкото и да е убеден в качествата на Атанасова (защото едва ли изобщо познава Белазелков), какво му влиза в работата кой ще иде в Конституционния съд? Колкото и да е конституционалист, едва ли би нападал Радев само заради това по такъв безпардонен начин.

Ключовата дума тук е кеш. Има ли някъде кеш, той трябва да се всмуче на сто процента от Държавното Предприятие. И нито цент, копейка или стотинка не бива да остава за когото и да било.

Обаче, уважаема публика, Феномена този път настъпи мотиката. Не може всичкият кеш на света да е за него.

Не че Радев е света вода ненапита - прокремълската му закалка постоянно избива като зимна мъгла в София, но да наричаш избрания два пъти президент "цирково куче" си е доста нагло. Радев следва да отговори, но не в стил прессъобщение, а с действия! Феноменално бедствие имаме в държавата - да свика КСНС, има това правомощие: Пеевски нарече президентството "тъмна институция, пълна с кеш" (ВИДЕО)

Многократно видяхме как бедствието едва ли не дърпа ушите на премиера. Тонът му към депутати също е самата изящна словесност. Човекът си е повярвал, че той и само той управлява държавата и всички са му слуги. Подобна мания за величие даже Бойко Тримандатний не е показвал - почти винаги е спазвал някакво приличие, освен в случая с кърджалийската председателка. Извън ПКП обаче Борисов не си е позволявал да обижда или публично да вика "млък", "марш" и други от сорта на когото и да било: Притиснал ли е Борисов "Еврохолд" със силата на държавата, за да спре сделката за ЧЕЗ? (АУДИО)

Вероятно сблъсъкът, без значение кой е поводът, е умишлено търсен, защото Радев по някакъв начин е дал заявка, че в творческите му планове влиза ограничаване, редукция, а защо не дори сублимация на Феномена. Иначе той не би подскочил чак толкова.

Дори призова журналистите да поразровят около президента, защото имало заслужаващи внимание тъмни дела. Интересно, ако той има такава информация, още повече - има и влияние върху прокуратура, следствие и съд, защо лично не се заеме да събори Радев?

Да се върнем на кеша. Пеевски твърди, че за бъдещата пропрезидентска формация са осигурени пари за две години. Как е научил това, остава тайна, но го съобщи като абсолютна истина. Ако е вярно, въпросът е откъде го е научил? Ако не е вярно, защо отваря тази тема? За да притисне Радев? Или просто за да даде сигнал на потенциалните донори, че ги наблюдава?

Така пасейки-пасейки стигаме до същността. Онези, които се осмелят да дават пари за партия, неодобрена от Пеевски, много да внимават. Лошо им се пише.

Довчера бълваше жаби и гущери срещу "Америка за България", днес е пръв евроатлантик, утре може да оглави мисия към Марс.

Не че е възможно, но как добре звучи!

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com