Корнелия Нинова: Младите все по-често са странични наблюдатели на живота

1326
Корнелия Нинова: Младите все по-често са странични наблюдатели на живота
Снимка: БГНЕС

Целта ни е младите хора да не бъдат странични наблюдатели на чужди решения за живота им, а да бъдат двигател. Това каза на младежка среща "Младите на Балканите: Мисия оставам в Казанлък" лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде "Фокус". По думите й това е целта и на тази среща. "Бузлуджа 2018 е младежка и балканска. Вие носите силата и енергията на младите хора на вашите държави и обогатявате нашата Бузлуджа", обърна се Нинова към младежите.

"Всеки от вас носи идеи, опит на страните, в които живеете и общувате с младите хора там. Знам, че сега ще ги позволим помежду си, но и пред нас има общи предизвикателства: образованието на младите хора, младежката безработица, здравословният начин на живот, спортът, чистата храна", посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка до връх Шипка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка. Стартът на мероприятието, под н...

Нинова заяви,че младежите на БСП ще представят визията си за младежка политика, която е част от "Визия за България" на партията. "Започнахме в България да претворяване онази европейска идея за културния чек за младите хора. Това представлява чек, който държавата покрива за всеки млад човек до 18 г. да не отиде на кино, изложба, да си купи книга и да се докосне до култура и духовност", припомни Нинова. Тя призова младежите да се обединят и да проведат тази инициатива докрай.

"Иска ни ми се да поговорим за образованието на младите хора", каза Нинова и посочи, че въпреки различията в системите на балканските страни големият въпрос е за образованието на бъдещето стои пред всички еднакво.

Тя изрази съжаление, че във време, когато темата за изкуствения интелект върви по света, в България се спори за цветни и черно-бели учебници. "Затова ми се иска да ви отправим днес предизвикателството да говорим за дигитално образование. Иска ми се да поговорите за вашето здраве, здравословен начин на живот, спорт и как ние можем да ви помогнем", каза тя и поясни, че във "Визия за България" са предложили нулева ставка данък за храни 100 % биопродукти. "Аз започнах с това не да чакате чужди решения и да ви поучават по-опитните и по-възрастните, а вие да вземате решенията. Ето защо ще спра дотук", каза Корнелия Нинова. Тя пожела ползотворна дискусия и контрол за изпълнението на решенията към политиците.

 

БСП сезира прокуратурата заради незаконни действия на правителството за чумата

БСП внесе в прокуратурата иск за допуснати нарушения що се отнася до кризата с чумата по дребните преживни животни. Това заяви на преск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 2 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com