Ковачки: Обвиненията от новоназначения ръководител са безпочвени

6344
Ковачки: Обвиненията от новоназначения ръководител са безпочвени

"Днешните обвинения отправени от новоназначен преди 4 месеца ръководител в Общинска банка АД, са безпочвени и противоречат на реалните резултати на финансовата институция". Това заявява Христо Ковачки в своя позиция относно днешната пресконференция на Общинска банка, предаде БГНЕС.

"Станахме свидетели на насилствена подмяна на екипа на банката в момент, в който тя бележеше ръст. Потвърждение за това бе направено и от международната рейтингова агенция Standard&Poor`s, която потвърди дългосрочния контрагентен кредитен рейтинг на Общинска банка АД "В+".

Същото се потвърждава от всички извършвани през годините проверки в банката, капитализирането й, увеличаването на собствения капитал с близо 30 милиона лева и разпределянето на дивидент на акционерите и в размер на около 30 милиона лева в периода 2005 – 2010 година. Всеки добър мениджър знае, че когато екипът бележи успехи на силно конкурентен пазар той не се подменя, освен ако мотивите не са различни от развитието на управляваното дружество.

Пожелавам успех на новото ръководство. Нека целите, които си поставят са свързани с развитието на една от малкото банки в България с български акционерен капитал, вместо със "сензационни" разкрития аргументирани с предположения", заявява Христо Ковачки в позицията си.

БГНЕС припомня, че по-рано днес представителят на основния акционер в Общинска Банка Орлин Алексиев заяви, че за моментното положение на Общинска банка е виновен миноритарният й собственик Христо Ковачки. "Основните проблеми на Общинска банка са в резултат от лоша кредитна политика и прикрито финансиране на партия "Лидер". Тези порочни практики навреме бяха прекратени с промените на Софийска община за Общинска банка", каза още Алексиев. "Реалната ситуация ще бъде преодоляна, но това ще тежи с години", пък заяви изпълнителният директор на Общинска банка Сашо Чакалски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com