Ковачки пусна пипала към Дупница

9774
Ковачки пусна пипала към Дупница
Жителите на Баланово, повечето от които работят в ТЕЦ-а и мините на Ковачки, гласуваха на изборите под строй

Империята на енергийния бос Христо Ковачки се разраства към Дупница. След като превзе безапелационно кметския кабинет и градския парламент в Бобов дол на местните избори, партията му ЛИДЕР спечели и дупнишкото село Баланово на поправителния вот тази събота, предаде Стандарт Нюз.

Председателят на читалищното настоятелство Иван Анадолийски е новият управник, сочат окончателните резултати от преброяване на бюлетините. Така партията на Ковачки би ГЕРБ с 83 гласа. 100 души от местнитне са подкрепили кандидатката на управляващите Наталия Пръжкова, а за Анадолийски са пуснати 183 бюлетини.
 
Жителите на Баланово, повечето от които работят в ТЕЦ-а и мините на Ковачки, гласуваха под строй. Пред урните в събота са преминали 293-ма от 363 имащи право на глас. Заради слухове, че хора от партия ЛИДЕР заплашват местните с уволнение, ако не гласуват за кандидата на партията, шефката на ОИК Десислава Стойнева поиска полицейско подкрепление в деня на вота.

Така пред секцията в селото се озоваха пет полицейски коли, които след това бяха помолени да се разпръснат по улиците, за да не нагнетяват напрежение у избирателите. До повторния вот в селото се стигна, след като броени часове преди края на изборния ден през октомври кандидатът на ЛИДЕР Явор Митев бе отстранен. Проверка показа, че не му достигат 4 дни, за да покрие критериите за уседналост.
 
На поправителен в кюстендилското село Коняво пък спечели независимата Даниела Божилова, подкрепена от ГЕРБ и „Коалиция Кюстендил“, преборвайки черлвения си опонент Марияна Александрова.

 

Ковачки: Обвиненията от новоназначения ръководител са безпочвени

"Днешните обвинения отправени от новоназначен преди 4 месеца ръководител в Общинска банка АД, са безпочвени и противоречат на реалнит...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество