Кристалина и Хан при Плевнелиев: Вие сте сигнал за европейската принадлежност на България!

4524
Кристалина и Хан при Плевнелиев: Вие сте сигнал за европейската принадлежност на България!
Двамата еврокомисари поздравиха новият президент за встъпването му в длъжност

Еврокомисарят Кристалина Георгиева поздрави новият президент Росен Плевнелиев за встъпването му в длъжност.

"Искам публично, от сърце, да Ви пожелая успех в реализацията на тези приоритети, които обявихте пред парламента и пред българската нация. Да Ви пожелая да се справите с предизвикателствата – тези, които можете да предвидите, и с тези, които не можете да предвидите, но обезателно ще се случат. И също така - да Ви пожелая никога да не Ви посещавам в качеството си на комисар за борба с бедствията", каза на брифинг в президентството еврокомисарят.

Плевнелиев проведе първа "знакова" среща

Президентът Росен Плевнелиев проведе първата си официална среща след встъпването му в длъжност. Държавният глава се видя с еврокомисаря...

Георгиева посочи, че за нея и еврокомисар Йоханес Хан е висока чест, че са гости на Плевнелиев.

"Приемаме това, че сме тук като сигнал за европейската принадлежност на България, но още повече за Вашата лична вяра в това, че нашето място е в Европа и че силна Европа е добре за българските граждани”, каза Кристалина Георгиева.

Йоханес Хан от своя страна заяви, че като има предвид отличните макроикономически показатели на България е дълбоко убеден, че България има много силно аргументирано морално право, а също така и отговорност, да играе много по-активна роля в Европейския съюз.

"Тази среща беше не само среща за размяна на учтивости в един протоколен порядък, защото ние се срещнахме като стари приятели, като хора, ориентирани прагматично и какво изтъкнахте и Вие – обсъдихме и как бихме могли да работим занапред, какво може и какво следва да бъде направено за в бъдеще, подчерта той.

Първата среща на Плевнелиев ще бъде с еврокомисарите Йоханес Хаан и Кристалина Георгиева

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с еврокомисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристали...

"Г-н президент, пожелавам Ви да бъдете, и зная, че ще бъдете най-добрият посланик на България. Ако комисар Кристалина Георгиева обеща - никога да не идва в България в качеството си на комисар, който отговаря за природните бедствия, аз пък от своя страна обещавам да компенсирам това нейно отсъствие в официалното й качество на комисар и да идвам колкото е възможно по-често, за да поддържаме своите и досега отлични контакти. На добър час”, каза Йоханес Хан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com