Куриерски фирми приемат пратки с оръжие

14675
Куриерски фирми приемат пратки с оръжие

Куриерски фирми приемат пратки без да ги проверяват, в които експериментално журналисти са поставили оръжие, представи разследване на бТВ, предаде Стандарт нюз.

Атентатът в Бургас промени изцяло представите ни за сигурност. След случилото се мерките на обществените места, летищата и автогарите бяха затегнати. В сила при пощите и куриерските фирми влезе код "червено".

Репортери обаче безпрепятствено са изпратили добре изработен бутафорен револвер по частна куриерска фирма. Никой от служителите на фирмата не се усъмнява и не провери пакета, а скенер в офиса няма.

Единственото, за което е попитан репортерът, е дали пратката е чуплива.Служителят в куриерската фирма поиска лични данни, но не и лична карта, за да ги сравни. Така и имената, и телефонният номер, и ЕГН-то можеха да бъдат измислени.

На следващата сутрин пратката пристига в офиса на бТВ. Попитан какво има в пакета, куриерът беше убеден, че става въпрос за подарък и с изненада разбира, че е доставил пистолет. От куриерската фирма отказват публичен коментар.

Според наредбите пощенски оператори са длъжни да създават условия за осъществяване на наблюдение върху услугите, които предоставят, посочиха от Комисията за регулиране на съобщенията. Задължени са да монтират за своя сметка необходимите технически устройства. Ако нямат такава възможност, могат да сключат договор с "Български пощи". Там има скенер, монтиран на входа на сградата.

Редактор: Яна Баярова

Стриктни проверки на колетите

Клоновете на всички пощенски станции у нас работят при завишен контрол, предаде БЛИЦ. Въведеният на 19 юли код „червено” с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com