Lidl с награда за приноса си към устойчивото развитие

1455
Lidl с награда за приноса си към устойчивото развитие
Снимка: Lidl

Lidl бе отличен за приноса си към устойчивото развитие по време на тазгодишните награди на b2b Media. Компанията спечели първо място в категорията „Инвестиция за устойчиво развитие“ за политиката си за намаляване на пластмасата, както и за своята климатична стратегия. Веригата получи и още едно признание – трето място в категорията „Успешно развитие на международни пазари“ за дългогодишната си подкрепа за българските производители и възможностите, които им предоставя за износ на европейския пазар.

През изминалата 2021 г., като част от Schwarz групата, Lidl даде старт на амбициозна климатична стратегия, основана на методологията на инициативата Science Based Targets – глобален стандарт за корпоративни действия в областта на нисковъглеродната икономика. На локално ниво Лидл България цели да намали въглеродните си емисии с 95% до 2030 г. От март тази година компанията премина към 100% зелена енергия чрез закупуване на гаранции за произход. Веригата бе и първата, която пусна на пазара климатично неутрални продукти под собствената марка Vemondo.

Фермерските пазари на Lidl се пренасят на морето

Петият за годината традиционен фермерски пазар на Lidl ще се състои на морето - от 8 до 10 юли пред магазина на веригата в Равда, м. Ча...

С грижа за околната среда е и кампанията „Рециклирането има смисъл“, част от REset Plastic – цялостната международна стратегия за намаляване на пластмасата на Schwarz групата. И тук Лидл България си поставя амбициозни цели на локално ниво – до 2025 г. да намали потреблението на пластмаса с 20%, да направи 100% от опаковките на продуктите си собствена марка максимално рециклируеми и да увеличи използването на рециклиран материал в опаковките на продуктите собствена марка средно до 25%. За постигането им веригата прилага редица мерки, част от които е въвеждането на нов екологичен касов бон – рециклируем и без химически вещества, както и това, че всички торби за пазаруване за многократна употреба вече са рециклируеми и от 80% рециклат.

Постоянен е и ангажиментът на компанията да подкрепя българските производители и да им дава възможности да изнасят и да постигат успех на международните пазари. Само за последните 3 години – от 2019 до 2021 г., стойността на износа, реализиран от български компании благодарение на Lidl, достига 150 млн. лв. Това са резултати, постигнати от 58 български производители, които в този период са реализирали 252 продукта в европейската търговска мрежа на Lidl в 27 държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com