Михаил Константинов: Транспортният министър лъже

13767
Михаил Константинов: Транспортният министър лъже

Транспортният министър Данаил Папазов каза един верен факт и няколко лъжи във връзка с "Информационно обслужване". Верният факт е, че дружеството е на загуба от 2,5 млн. лв. за миналата година. Лъжа е обаче, че тази загуба е натрупана по време на нашето ръководство. Това каза на пресконференция проф. Михаил Константинов.

"Никой български държавен служител не може да говори по този начин. Любопитен факт е, че преди време Г-н Папазов излъга и по един друг повод - че е говорил с г-н Йоханес Хаан. Оказа се, че лъже, трябваше да се извинява и замазва и в крайна сметка изложихме България", допълни проф. Константинов. По думите му с действията си по време на тяхното ръководство е спряно източването на дружеството.

"Когато човек изговори лъжа, има две възможности. Едната е да се лъже умишлено - тогава трябва да се носи отговорност, включително и в съда. Другата възможност е това да се прави поради невежество. Това е недопустимо за държавни служители. Стига толкова калинки. Ако имаш калинчесто поведение, ти си калинка", подчерта проф. Константинов. Бившият член на Борда на директорите на "Информационно обслужване" Валери Борисов заяви, че загубата е натрупана от предишното "некадърно" ръководство на дружеството.

Вчера Данаил Папазов обяви пред БНР, че "Информационно обслужване" е на загуба в размер на 2,5 млн. лева за 2012 г., което не се е случвало досега в историята на компанията.  Дружеството се е забавило с публикуването на годишния си отчет за миналата година, посочи министърът.

"Освен това предишното ръководство не е показало визия, воля да промени основната ситуация в дружеството. Например, всички реформи могат да се обосноват само със съкращаване на персонал, което не води до подобряване на производителността или до ръст на приходите. Реформите са механични и няма никакъв устойчив резултат. В същото време обаче има сериозен недостиг на квалифицирани кадри по текущи проекти. Бизнес планът, който е приело предишното ръководство, се нуждае от сериозни корекции по отношение на заложените цели и планирани приходи. Още през месец март трябваше да се актуализира бизнес планът, защото е станало ясно, че няма да бъдат реализирани приходи от основни договори за 2 млн. лв.", заяви министър Папазов, изреждайки причините за смяната на ръководството на "Информационно обслужване".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество