Министерските бонуси отиват за ремонт на войнишки паметници

12561
Министерските бонуси отиват за ремонт на войнишки паметници

Върнатите бонуси на служителите от държавната администрация, които надхвърлиха 600 000 лв., ще бъдат похарчени за честванията на 100-годишнината от Балканската война, съобщи правителствената информационна служба, предаде БЛИЦ.
Част от 600-те хиляди лева, които министрите върнаха под формата на бонуси в началото на годината, ще отидат за ремонт и реконструкция на войнишките  паметници.

Това реши правителството на изнесеното си заседание в Плевен във вторник. Цялата сума пък ще бъде дадена за честванята на Балканската война. Ще бъдат организирани изложби, ще се възстановяват исторически документи. Планирани са и научни конференции. В началото на февруари осигуряването на средства за юбилея скара министрите.

Финансовото министерство отклони искането на министрите на МВР и на отбраната за средства за подготовка на годишнината, но с намесата на премиера Борисов се реши подготовката да започне, а след това да се мисли откъде да бъдат намерени пари. От върнатите бонуси на съветниците на министрите бяха събрани над 603 хил. лв. в началото на март.

Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак “100 години от Балканските войни”. Ще има тържествени митинги и зари-проверки, ще се отпечатат юбилейни издания. Ще бъде изготвен и списък на загиналите български войници през Балканските войни. Министерството на външните работи ще издаде книга и ще подготви изложба за участниците от Македония в Македоно-одринското опълчение.

То е било редовна част от българската армия през 1912 г. Външно министерство ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Македония.

Редактор: Яна Баярова

ГЕРБ не ограничи бонусите

Десет допълнителни заплати годишно може да получи държавен служител като бонус, предвиждат приети окончателно текстове от промените в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com