Министерството на отбраната поело ремонт на "80 метра ограда" по турската граница

6576
Министерството на отбраната поело ремонт на "80 метра ограда" по турската граница
Снимка: БГНЕС

На този етап 24 души от Министерството на отбраната (МО) ремонтират около 80 метра от оградата по границата. Това каза военният министър Николай Ненчев, предаде БГНЕС.

Към момента ремонтираме тази част, твърде вероятно е да има нужда и други части да бъдат ремонтирани – ще направим оглед и ще вземем решение, заяви Ненчев след като му бе посочено, че премиерът казал далеч по-голям участък, за който е необходим ремонт. Засега за ремонта плаща МО, а Ненчев заяви, че "може би на един по-късен етап" ще поиска тези средства да бъдат възстановени.

На въпроса защо ремонтът се прави от МО, Ненчев отговори: "Бихте ме попитали защо не се ангажирате, ако не го бяхме направили". Той посочи, че са се обърнали към тях за конкретна помощ. "За мен е важно да направим всичко възможно да предотвратим влизането на нелегални емигранти", заяви Ненчев.

От новия директор на служба "Военна информация" Йордан Бакалов, министърът очаква на първо място да се подобрят взаимоотношенията в службата, да има повече демократичност, да бъдат прозрачни за служителите. Очаквам да се подобри комуникацията между него и личния състав – нещо, което очевидно вече се случва, каза Ненчев.

За информациите, че на 12 и 13 юни военни и полицаи излизат на национален протест заради пенсионирането, Ненчев заяви, че днес имал разговор с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той ме увери, че няма никакво основание за безпокойство в тази посока, тъй като той е провел разговор и с началниците на различните родове войски, каза Ненчев.

Ненчев днес отговаря на депутатски въпроси в комисията по отбрана и каза, че са говорили за мините в Горни Лом. Обясних на комисията, че правим всичко възможно да ги върнем на гръцката страна, заяви министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com