Митрополит Николай награди ген. Шивиков за това, за което държавата го съди

3411
Митрополит Николай награди ген. Шивиков за това, за което държавата го съди
Снимка: БГНЕС

Бих бил спокоен, ако ген. Шивиков ръководи армията, която ще охранява нашите граници- каза днес Пловдивският митрополит Николай при награждаването на бившия командир на 68-ма Стрямска механизирана бригада с орден "Св.апостоло Ерм"- първа степен, най- високото отличие на Пловдивската митрополия, съобщи БГНЕС.

Наградата се присъжда с решение на Пловдивския епархийски съвет от 14.01.2016 г.и се дама за църковни заслуги и съдействие в делото на Българската православна църква.

Съдят ген. Шивиков за присвояване на имущество за над 10 хил. лв.

Софийска военноокръжна прокуратура внесе в Софийски военен съд обвинителен акт срещу офицер от запаса бриг. генерал – Димитър Шив...

Още в началото на словото си при официалната церемония по награждаването, митрополит Николай подчерта, че награждава ген. Димитър Шивиков за същото, за което държавата го съди. Той беше остър спрямо обвиненията към генерала, който ще се изправи пред Военния съд в Пловдив само след два дни и каза, че вижда в това единствено унищожаването на професионалисти и хора с висок дух.

Генерал Шивиков дойде за церемонията със съпругата си и двете си малки дъщери. Пред БГНЕС той потвърди тезата на дядо Николай, че това, за което го награждават днес, е същото, за което след два дни ще го съдят. В хрониката на военната си кариера и в България, и в мисии в Ирак и Афганистан, ген. Шивиков е строил параклиси- общо четири. Той разказа, че преди да тръгнат да изпълняват задачите си в задграничните мисии, военнослужащите са минавали първо през параклиса, за да се помолят.

В последните дни името на генерал Димитър Шивиков бе споменато и от един от сигурните кандидати за президентската надпревара- Жорж Ганчев. Той каза, че го е поканил за вицепрезидент. Ген. Шивиков днес потвърди, че са имали среща, но отрече да е приел- " никога не съм свирил втора цигулка", каза буквално той. На последните местни избори ген. Шивиков стигна до балотаж за кмет в Карлово. Днес пред медиите той потвърди, че мисли за бъдеще в политиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com