МВнР призна за грешка в името на един от спасените от "Норман Атлантик" българи

13704
МВнР призна за грешка в името на един от спасените от "Норман Атлантик" българи

По последна информация от италианските власти, имената на двете българки, спасени от ферибота "Норман Атлантик", са Р. Тодорова и С. Аргирова, съобщиха от българското МВнР.

По-рано тази сутрин говорителката на МВнР Бетина Жотева съобщи, че имената на 2-те спасени българки са Р. Тодорова и С. Божилова.

Галин Йотов и Красимир Естов са другите двама българи, които са спасени от горящия кораб. Те, както и двете българки, са откарани в италиански болници за първа помощ и прегледи.

Броят на спасените от ферибота "Норман Атлантик" вече достигна 290 души, включително четиримата българи. На борда са останали 188 души, съобщиха представители на италианските военноморски сили. В района на инцидента край бреговете на Италия има осем италиански хеликоптера и един гръцки. В готовност да се включат в акцията са два военно-транспортни самолета С-130, които при подобрение на метеорологичните условия могат да се включат в спасителните операции.

През нощта спасителите три пъти неуспешно са се опитали да изтеглят ферибота до италианския бряг. Очаква се днес да се направи нов опита корабът да бъде изтеглен на сушата. Италианската страна информира, че огънят е потушен, а гръцки представители официално потвърдиха, че "пожарът е локализиран, а огънят е под контрол". На борда пристигнаха медицински екипи, които помагат на пасажерите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com