Наградиха героите, които спасиха хора при взрива в Севлиево

11626
Наградиха героите, които спасиха хора при взрива в Севлиево
Снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов награди Владислав Христов и Ивайло Йонков за оказаната им помощ при спасяването на пострадалите от взрива на ул.“Васил Левски“ № 54. Те получиха почетен плакет на Община Севлиево и поздравителен адрес.

„Такива постъпки са рядкост и трябва да бъдат поощрявани. Радвам се, че наши съграждани, дори с риск за собствения си живот,  са помогнали на пострадалите хора. Освен с голяма благодарност, трябва всички да се отнасяме с голяма почит и уважение“, каза кметът.  Той изказа поздравления към момчетата и за това, че са помогнали на екипите на Районно управление „Полиция“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Кметът уточни, че сред наградените е и Данаил Минчев, който в момента е в чужбина, но неговите близки ще получат благодарствения адрес и плакета, информира Община Севлиево.

Към думите на кмета се присъединиха началникът на РСПБЗН Христо Банков и началникът на РУП-Севлиево Цветан Петков, които пожелаха на присъстващите никога повече да не бъдат свидетели на подобна трагична ситуация.

На награждаването присъства семейството на загиналото дете. Бащата Сергей Ангелов се обърна с думите „Мога да кажа едно голямо благодаря. Само Господ ги е изпратил, за да отидат и да помогнат“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com