Най-дългата бюлетина е в Благоевград

14135
Най-дългата бюлетина е в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Изборната бюлетина в Благоевград е най-дълга в страната. Това каза Мартин Бусаров, председател на Районна избирателна комисия-Благоевград.

„Това сe дължи на факта, че всички партии и коалиции, които са регистрирани за изборите на 5 октомври за народни представители в 43-то Народно събрание - 25 на брой, са се регистрирали и в Районна избирателна комисия-Благоевград, а имаме и независим кандидат. Той заема 26-ти номер, веднага след регистрираните и съответно това ще удължи бюлетината, като по този начин тя ще бъде различна от останалите райони. При условие, че не се изписва пълната листа, а първите трима участници от съответната партия. Само при една от партиите има само един участник като листа, като при останали е в пълен комплект. Това я прави една от най-големите бюлетини в България, защото има и независим кандидат“, каза още Мартин Бусаров.

ГЕРБ ще се яви на изборите с интерактивни плакати

ГЕРБ ще се яви на изборите с интерактивни плакати. Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов демонстрира по време на пресконф...

По думите му до момента няма постъпили сигнали за нарушения, тъй като Районна избирателна комисия е компетентна да разглежда жалби и сигнали, що се отнася до началото на предизборната компания, която все още не е започнала, а началото й е на 5 септември.

Всякакви прояви, които нарушават реда за агитация и правата на кандидатите, които искат да се възползват от предизборната кампания, Централната избирателна комисия го е уредила със свое решение и по съответния ред се подават жалби в Областна управа и кмет на община за нерегламентирано поставяне на агитационни материали, които накърняват доброто има на останалите кандидати в кампанията, но Районна избирателна комисия е компетентна да се произнася по сигнали жалби след 5 септември, след началото на кампанията. На практика 247 души са кандидат-депутатите от 1-ви МИР Благоевград. Наличието на всички партии и коалиции, както и независимия кандидат прави бюлетината в Пиринско и най-дългата в страната. Тя ще е дълга около половин метър, каза още Бусаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com