Най-много дъжд се е изсипал в Сандански

12220
Най-много дъжд се е изсипал в Сандански
Снимка: Getty Images / Guliver

През последното денонощие най-много дъжд е валял в Сандански – 20 л/кв. м, съобщиха от НИМХ.

Вече трети ден продължава дъждовното време над страната. Обилни валежи таи нощ са паднали и в Кюстендил – 18 л/кв. м, а в София валежите са били 4 л/кв.м. Най-слаби количества валежи са паднали в централната и източната част на Дунавската равнина, както и по Черноморието – под 1 л/кв. м. На Черни връх и връх Ботев вали сняг.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще остане значителна. По-късно валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса – главно над Южна България. В централните и източните райони от страната ще се усили вятърът от югоизток и дневните температури ще се повишат – максималните ще бъдат предимно между 10° и 15°, в София около 10°.

Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух, а от югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат страната и ще се усилят. В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който постепенно ще отслабне.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Вечерта от юг ще започнат нови валежи. Ще духа югоизточен вятър, който временно ще се усили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com