Недоволство от МЗХ сред причините за напускането на Диков

16443
Недоволство от МЗХ сред причините за напускането на Диков

Недоволство от страна на Министерството на земеделието и храните по повод репортаж на Канал 3 е довело до събития, станали причина журналистът Сашо Диков да напусне медията. Това стана ясно на пресконференция, дадена от Диков днес. Журналистът, който бе програмен директор на телевизията в продължение на 13 години, обяви решението си вчера.

Преди дни новите собственици на Канал 3 уволниха репортерката Петя Петрова заради неин репортаж за протест на земеделци пред МЗХ, определян като едностранчив. Недоволство от работата на репортерката било изказано пред тях от чиновник от земеделското ведомство.

Канал 3 с нов собственик

Телевизията Канал 3 е продадена, съобщи в ефир директорът й Сашо Диков. Новият собственик е „Медийна инвестиционна организация" ...

„Вярно е, че Петя беше взела гледната точка само на протестиращите. Ние обаче се обадихме на земеделското министерство за коментар. Такъв не бе получен до излъчването на репортажа, което и уточнихме. Въпреки това Петя бе уволнена, без за това да бъде поискано моето мнение, а аз трябва да реша освобождаването на човек по журналистически причини. Не мога да се съглася с такъв начин на работа”, коментира Диков. Той уточни, че не напуска конкретно заради Петя Петрова, а би реагирал така независимо за чие уволнение става дума.    

Новите собственици на Канал 3 стъпиха във владение на телевизията преди около месец и половина. Сашо Диков обясни, че първоначално те са го уверили, че медията ще остане напълно свободна и независима. В последните седмици обаче това не се случвало напълно, като промени в програмата се извършвали без знанието на журналиста.

„Вчера имахме дълъг разговор, в който ми предлагаха различни варианти, за да остана. Един ми се стори подчертано екзотичен – да остана програмен директор, но да бъде назначен главен редактор, който да не ми е подчинен, но да решава какво да се пуска и какво – не”, разказа още Диков.

Според журналиста в България е все по-трудно една медия да се издържа от честна, професионална и коректна журналистика. Тази журналистика създава проблеми на собствениците, отблъсква работодатели и не е интересна на зрителите и читателите, коментира той.

Сашо Диков напуска Канал 3

Лицето на Канал 3 Сашо Диков напуска телевизията. Програмният директор на медията днес официално потвърди информацията. Официално Дико...

Канал 3 беше феномен не само в българския ефир, но и в европейския, световния дори. Предишните собственици никога не са искали от мен да прокарвам техни интереси, бяха ми гласували пълно доверие. При тях парите идваха в телевизията по най-законния начин. Ние винаги сме били открити за това, че сме имали договори и с БСП, и с РЗС, и с ГЕРБ по време на кампаниите, допълни журналистът.

Все пак Диков заяви, че има вероятност да се завърне в Канал 3 през есента като водещ на риалити шоу. „До една седмица ще ми изпратят сценария. Тепърва ще водим разговори за това. Решението ми ще зависи и от водената от Канал 3 политика дотогава”, обясни журналистът. Той допълни, че предаването му по Нова телевизия „Дикoff” ще продължи излъчването си от септември, а в края на август е възможно той за кратко да води и сутрешния блок на Нова.

Снимка: архив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com