Ненчев назначава отново замесени в скандал ръководни кадри

9695
Ненчев назначава отново замесени в скандал ръководни кадри
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев назначава отново двама бивши ръководни кадри на агенцията "Военни клубове и военно почивно дело", които бяха освободени през последните години, съобщава "Сега".

За зам.-директор на агенцията е назначен Петър Манолов, който от 2011 до 2013 г. беше неин директор. Той беше освободен от бившия служебен министър Тодор Тагарев. Сред мотивите, посочени от МО тогава, беше критичен доклад на инспектората. За връщането на Манолов от МО не са съобщили, но то става ясно от сайта на агенцията. Там пише, че е единственият зам.-директор.

Според устройствения правилник обаче тя трябва да има втори заместник-директор. Вчера в различни сайтове се появи информацията, че за този пост се подготвя бившият зам.-директор на закритата военна агенция "Социални дейности" Стоян Стоянов - Стуци, която беше влята във "Военни клубове". Информацията беше потвърдена от МО.

Договорът за назначението на Стоянов не е факт, но се готвел от 1 юли. Стоянов беше освободен през септември 2009 г. по време на първия мандат на ГЕРБ по взаимно съгласие. Той зае поста година по-рано. Дотогава ръководеше "Военни клубове и информация", чийто наследник е сегашната "Военни клубове и военно почивно дело". Под нейно разпореждане бяха 48-те военни клуба. Тя притежаваше няколко почивни станции, взимаше наеми на помещения в Централния военен клуб в София и в Дома на покойника на ул. "Гурко". Именно агенцията беше стопанинът на двете БМВ-та, пребоядисани в цвят пепел от рози, които Бойко Борисов и Николай Младенов откриха в МО.

Под ръководството на Стоянов "Военни клубове и информация" започна строежа на военното НДК на столичния бул. "Скобелев" 23. До този момент строежът на сградата възлиза на повече от 20 млн. лв., въпреки че предварителните очаквания бяха да струва само 9 млн. лв.

В началото на 2009 г. Стоянов беше разследван за дейността му като директор на "Военни клубове и информация". Заради това на 23 януари 2009 г. ДАНС му отне допуска до класифицирана информация. По-късно прокуратурата прекрати разследването и върна допуска на Стоянов. Въпреки това той беше помолен да напусне. Стоянов е известен във военните среди като собственик на едно от малкото в света "Ламборгини Контач".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com