Неправителствени организации могат да се включат в мисленето по съдебната реформа

2471
Неправителствени организации могат да се включат в мисленето по съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Професионални и неправителствени организации могат да подават заявление за участие в Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Заявленията се подават в 5-дневен срок, след публикуване на постановлението за създаването му в Държавен вестник.

Формулярът и необходимите документи посочени в него се подават в деловодството на Министерството на правосъдието, съобщиха от там.

Борисов към Панов: Атакувате ме, за вас е лошо да се намесвате в политиката

Ако за мен е лошо да се намесвам във ВСС, то и за вас е също толкова лошо да се намесвате в политиката.  Това каза премиерът Бой...

На 13 януари 2016 г. Министерски съвет прие Постановление №3 за създаване на Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, като постоянно действащ консултативен орган. Проектът на постановлението е достъпно на интернет страницата на Министерство на правосъдието в раздел Проекти на нормативни актове.

Съставът на Съвета включва представители на съдебната и изпълнителната власт, на други институции, представители на организации на съдиите, прокурорите, следователите, и представители на професионалните и неправителствени организации и на академичната общност. За участие в него професионалните и неправителствените организации следва да подадат формуляр за участие по образец, утвърден от министъра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com