Ние сме това, което пием!

20806
Ние сме това, което пием!

Помним още от предмета по биология в училище, че 2/3 от човешкото тяло е съставено от вода. И по-точно, количеството вода в тялото на средностатистически възрастен човек варира между 55 и 70%, като средното количество е 35-50 литра. Мозъкът, сърцето и мускулите се състоят от 75% вода; кръвта от 83%; белите дробове от 86%. Вдишаният въздух се овлажнява преди да постъпи в белите дробове, което означава, че без вода дори няма да можем да дишаме. 

Ако водното съдържание в организма се намали само с 2%, човек започва да чувства умора, а спадът от 9% води до значително влошаване на здравето. 

Воден баланс

Колко вода трябва да конусмира един човек, за да може да води пълноценен живот?

Може лесно да се изчисли по формулата: 30-40 милилитра на килограм телесно тегло. 

За да поддържа жизнените си функции и да е здрав, един възрастен човек трябва да изпива ежедневно по 2-3 литра вода. Чистата вода е важен инструмент за предотвратяване на заболявания. Спазването на дневния прием на питейна вода намалява риска от рак на дебелото черво, пикочния мехур и други сериозни заболявания. Ако приемът не е достатъчен, може да възникнат проблеми с бъбреците, запек, намаляване на тургора (степен на еластичност) на кожата, което води до преждевременно стареене.

Менделеевата таблица

Най-често срещаните замърсители на водата са желязо, манган, флуориди, сулфиди, калциеви и магнезиеви соли. Използването на вода, замърсена с желязо, в продължение на дълъг период от време, може да доведе до увреждане на кръвта, черния дроб и т.н. Прекомерното количество манган води до анемия и функционални нарушения на нервната система. Съдържание на соли на сярна и солна киселина над допустимото ниво прави вкуса на водата горчиво-солен и може да доведе до проблеми, свързани с функционирането на стомашно-чревния тракт.

Твърдата вода с високо съдържание на калций и магнезий (повече от 3.0-3.5 мг mol / m3) изпълва тялото ни с различни соли, които могат да причинят заболявания на ставите и образуване на камъни в бъбреците. 

За да съхраним младостта си, трябва да се храним здравословно

За да запазим красотата и младостта си, изразходваме много средства за козметика и процедури против стареене, въпреки факта, че можем с...

Качеството на водата = качеството на живот

Водоснабдителните компании в градовете подобриха качеството на пречистване на водата в отговор на непрекъснато повишаващите се изисквания. Но не забравяйте, че след като водата бъде пречистена, тя изминава дълъг път по тръбите, по време на който може да се замърси с тежки метали, флуор и други опасни елементи. Ето защо е много важно да използваме вода, която е допълнително пречистена. 

Да се постигне приемливо качество на питейната вода не е толкова трудно. Помислете кои са най-разпространените начини това да се осъществи.  

Преваряване. Най-лесният и достъпен начин за пречистване на водата от основните химически примеси. Въпреки че този метод невинаги е ефективен, когато има микроорганизми. Освен това електрическата кана хаби много енергия. 

Купуване на бутилирана вода. Изглежда много очевиден и лесен начин за решение на въпроса, но всъщност има редица недостатъци: често бутилираната вода не е по- чиста от водопроводната,  а освен това разходите за нея са многократно по-високи. 

Офис терапия

Схваща ли ви се вратът от непрестанното взиране в монитора, час след час, ден след ден? Ами гърбът – боли ли ви от цялото това се...

Замразяване и приготвяне на разтопена вода. За лечебните свойства на топящите се води са знаели и нашите предци. Единственият недостатък в този случай е дългият  процес и малкото количество, което се добива като краен продукт. 

Пречистване чрез използване на сребро. И този метод е бил познат още на нашите баби, които поставяли в каната с вода сребърна лъжица. Среброто наистина има дезинфекциращи свойства, но трябва да се подхожда внимателно. При продължително престояване във водата, металът може да стане опасен за здравето. Освен това не поставяйте твърде големи предмети, за да не се повиши концентрацията на метала във водата. 

Използване на филтри за вода. Достатъчно ефективен метод, стига да изберете качествен филтър на известен и надежден производител. Edel Wasser от Zepter е 5-степенна система за пречистване на водата, която ще ви позволи да се откажете от допълнителните разходи за закупуване на бутилирана вода и за преваряване, ще намали потреблението на електроенергия, и най-важното, ще защити здравето на вашите близки. 

Използването на пречистената вода за измиване на зеленчуци и готвене не само ще подобри вкуса на храната, но също така ще я направи по-полезна за здравето. 

Никой не иска да качва килограми. И никой - да става от масата гладен

Колекцията шедьоври за готвене на Zepter ви позволява да готвите на ниски температури без да добавяте вода или излишни мазнини, като съ...

Благодарение на пречистената вода варовикът ще остане в миналото, а съдовете и приборите ще блестят и ще се употребяват по-дълго. Използването на чиста вода в уредите за овлажняване на въздуха ще има благоприятен ефект върху дихателната система. Добре е и саксийните цветя да се поливат с нея. 

Използвайте пречистена вода винаги: в парната ютия при гладене дори на деликатни тъкани, при приготвяне на чай или кафе, които ще придобият по-интензивен и приятен аромат и вкус. 

Интегрираната система за почистване Edel Wasser ефективно отстранява утайките, подобрява вкуса, а антибактериалният филтър защитава от различни вируси и бактерии, които може да се съдържат в частично пречистената вода. 

Повече информация за характеристиките на системата за пречистване на вода Edel Wasser можете да намерите на сайта на ZEPTER International.

Научете повече за правилния метод на готвене за дълъг и здравословен живот - на сайта на ZEPTER в България, в шоурума на компанията на бул. „Тодор Александров” 28 в София, или на телефон: 02 988 44 58

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com