Николай Марков: Не мога да си обясня националната мъка по Левски всяка година

14709
Николай Марков: Не мога да си обясня националната мъка по Левски всяка година
Снимка: БГНЕС

Честно казано никога не съм могъл да си обясня каква е тази национална мъка по Левски всяка година. Пред това свято име всеки истински българин трябва да се срамува, а не да се гордее!

Много да се срамува. Причините са твърде много, но факта, че всички роднини на Левски, останали живи след Освобождението, са погинали в свободна България в страшна мизерия и бедност е безспорен, пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

Защо Левски предприема последното си пътуване към Ловеч, водещо до Къкринската голгота? (ВИДЕО)

Защо Ловеч е посочен от Васил Левски като център на привременното българско правителство? Дали обирът на турска хазна при Арабаконак е ...

Голям е личния ми срам от нашите тогавашни народни представители, които стигат и се забиват под политическото дъно при обсъждането и действията предприети относно молбата на роднините на апостола за парична помощ. Онези безочливи и нагли депутати са не по-различни от нашите днес, на които финансовите облаги от властта се увеличават редовно, но самите те държат в мизерия целия български народ.

И рано или късно ще си платят за тази масова смърт, както са си платили и всички онези, които са обсъждали Левски с недостойните си и мръсни уста тогава. Всеки си плаща цената по един или друг начин и нека знаят, че този съд е на земята, не на небето. Както и да си чувстват защитени днес!

Апостолът на свободата Левски щеше да бъде най-излишния човек между нас, ако беше жив. Той нямаше да се поколебае да прави всичко онова, което е вършил, все в името на народа. И съм убеден, че ако има сила, която да го върне, дори за малко, в България нямаше да остане жив нито един държавник или политик.

С техните фондации на името на жените си чрез които осъществяват и узаконяват корупционните си дела или чрез други технологии за кражба на държавна пара, всички щяха да завършат, както завършваха предателите в онези тъмни революционни времена. А смъртта им беше жестока.

"Той знаеше, че нещо голямо му предстои": Историите за Левски, запазени в рода на Апостола (ВИДЕО)

Родовите истории за Левски ни помагат да се докоснем до неговата човешка същност. Така си даваме сметка за онези неща, които са направи...

Левски е нужен само за почистване на гузната съвест на днешните и минали отрепки с власт. Неговия образ виси на портрети по стените им, но всички те знаят, че ако е жив, той щеше да бъде техния съдия и палач. И присъдите им щяха да идват бързо. Държавните ни мъже никога не са имали нещо общо с Левски и не могат да имат, защото са лицемери, подлеци и крадци. Нищо повече.

Прощавай, Дяконе."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com