Николина Чакърдъкова с вълнуващ концерт на 3-ти Март в Лондон

3435
Николина Чакърдъкова с вълнуващ концерт на 3-ти Март в Лондон

Любимата на поколения българи народна певица ще изненада сънародниците ни в Лондон с нов концерт на най-светлия и български празник – 3-ти март.

Танцът е език преди словото. И като такъв е част от битието на българите. Въпреки годините в робство, България е успяла да създаде и предаде през поколенията любовта към автентичния български танц. Създала е българското хоро.

Заедно със своите музиканти и танцьори от неврокопския ансамбъл, Николина Чакърдъкова ще представи магията на този танц и ще се включат с публиката в двучасов спектакъл. След като покори сцените в Канада, САЩ, Италия и Холандия, изпълнителката на народна музика готви своето завръщане в британската столица с нов спектакъл в една от най-популярните зали  – зала „Трокси". „Хора и хора̀" е проект, който продължава познатата стилистика в творчеството на народната певица – красив и пъстър декор и носии,  богата фолклористика и безкрайна китка от хора! Относно името на спектакъла, Николина споделя, че е било предложено от екипа й и още първия път, когато го чува, талантливата изпълнителка решава, че е точно това, което търси! „Смятам, че името е нетрадиционно, а и е една подсказка към концепцията, която сме подготвили!". Първите 45 минути, „Магьосницата от Пирина" и екипът й са отредили за концертната част, а веднага след нея, на дансинга, предвиден в лондонската зала се очаква изключителна веселба – народната изпълнителка споделя, че това е „решена формула на успех" – „ От началото на Април, тази година, до края на месец Октомври, заедно с Неврокопския танцов ансамбъл сме изнесли 100 концерта в родината! Натрупаният опит ни показа, че до един момент хората се наслаждават на нашите изпълнения, но след това те искат да бъдат част от концерта, заедно с нас!" Това е и причината, във величествената „Трокси" да бъде отредено достатъчно пространство, на което три хилядната публика да има възможност да се присъедини към вълшебството и да сподели емоцията.

Специалната дата, която народната певица е избрала за представянето на своя спектакъл – 3-ти март е неслучайна – Николина споделя, че и преди две години е посветила свой концерт на емигрантите ни в Берлин – „Моята мисия, моето верую е да правя хората щастливи! Аз вярвам, че всеки българин чувства гордост на най-големия ни национален празник – този на Освобождението! Имам чувството, че на тази дата, дори сетивата ни за изострени по друг начин и за мен е огромна радост, че мога да споделя това преживяване със сънародниците ни зад граница!" 

В деня на Освобождението през 2018г., проекът „Хора и хора̀" ще даде началото на ново Европейско турне след десет години завръщане - през 2006г. фондация "Николина Чакърдъкова" съвместно с Министерство на Външните работи и Министерство на Културата осъществиха проекта „Родино моя", създаден, за да представи фолклорното ни богатство пред света.

Билети за концерта можете да закупите от ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com