Нови порои наводниха Варна и Бургас

41156
Нови порои наводниха Варна и Бургас
Снимка: БГНЕС

Страхотен дъжд се излива над централната част на град Варна. Той започна около 16:00 часа и продължава и в момента. В много части на града освен дъжда се изсипа и градушка.

Над 90% от щетите в "Аспарухово" вече са възстановени

Над 90% от щетите в районите на варненския квартал „Аспарухово" след наводнението на 19 юни, са възстановени. Това обяви кметът н...

Някои от улиците в морската столица вече не издържат на количеството вода и почват да приличат по-скоро на реки.

Централният подлез "Шипка" във Варна е под вода. Ако някой влезе с автомобил, буквално може да се удави. Възможно е да има и високо напрежение във водата. Осветлението не е изключено.

Вече има сигнали и за паднали дървета.

50 л кв./м дъжд са паднали във Варна до този момент. Има наводнени мазета, но няма бедстващи хора. Спряно е движението на влаковете на жп гара Варна, тъй като са се образували локални наводнения. Заради частично наводнение от силния дъжд има закъсали коли в началото на Аспаруховия мост в посока центъра на Варна. Движението в града е затруднено. Почти навсякъде има задръствания.

Центърът на Варна е наводнен. Дъждът продължава и прогнозата за гръмотевични бури е в сила и за утре.

Ситуацията кореспондира с прогнозата на синоптиците за времето днес. Те предупредиха за валежи и възможност за гръмотевици в Североизточна България в днешния следобед, съобщава местният сайт petel.bg.

Всички бебета, родени в зоопарка във Варна, са осиновени

Успешно завърши кампанията под мотото "Осинови бебетата на зоопарк Варна!", чиято цел беше да се подпомогне дейността на зоологическата...

Пороен дъжд потопи и центъра на град Бургас. Районът около ж.п. гарата плува под вода, шахтата-гейзер изригна отново точно до светофара, при проливния дъжд, който се изсипва в центъра на Бургас. Под вода е главната улица „Александровска". Вода до колене се стича и по ул. „Гладстон". Дъждът, придружен със силен вятър, отново чупи клони.

В същото време докато потопът залива центъра, в бургаския ж.к „Славейков" изгря слънце. Бурята премина през комплекса за две минути, съобщава flagman.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com