X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 15 май

2992 1
photo of Новини или Novini - картината на печата за 15 май
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от днешния 15 май.

В. "Сега"

АПИ започва "сухи тренировки" за тол системата с неясни цели и обхват, гласи една от водещите новини на изданието. Три месеца преди 16 август, датата, на която според Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) трябва да бъде въведена тол системата за тежките камиони, подготовката е в пълен хаос. Все още не са поставени всички контролни рамки, няма и карта с обхвата на пътищата, които ще бъдат таксувани. Цената за километър също не е определена. Има само един представен вариант на тол такси, който според министерството не е окончателен, четем в материала.

В. "Монитор"

Слушалки тип „бръмбари“ изпушват в ушите на зрелостниците при продължителна употреба, пише в броя. За това предупредиха продавачи на този вид шпионска техника, станала много популярна сред ученици и студенти по време матури, изпити и олимпиади. Проверка на „Монитор“ показа, че устройствата не са предназначени за голямо натоварване, а от продължително използване кабелите и батериите се нагряват.

В. "24 часа"

Вестникът се спира на темата за оставката на Румен Порожанов от поста му на земеделски министър. Десислава Танева ще е новият министър на земеделието, храните и горите. Това стана ясно във вторник, след като премиерът Бойко Борисов изпрати в деловодството на парламента предложението за промяна в състава на Министерския съвет. Това се случи малко след като Борисов получи оставката на досегашния земеделски министър Румен Порожанов, пише изданието и дава подробности за Танева и Порожанов.

В. "Труд"

В игри за милиони чрез усвояване на огромни суми от еврофондовете са забъркани неправителствени организации от коалицията „За да остане природа в България“, твърди вестникът, като се позовава на свои разследвания. Въпреки че има многобройни доказателства за незаконната дейност на „еколозите“ по европейските програми, срещу тях все още няма прокурорски проверки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни” коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!