Новините на турски език може да отидат към регионални предавания на БНТ

37027
Новините на турски език може да отидат към регионални предавания на БНТ

Новините на турски език могат да бъдат махнати от БНТ1 и да отидат към регионалните канали на националната телевизия. Идеята е тези новини да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това обяви новият вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова пред Дарик радио.

От 15 години по БНТ следобедните новини се превеждат на турски. Това беше въведено от кабинета "Костов". „Оказа се обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", коментира още Бъчварова.

ЦИК глоби Йордан Цонев за агитация на турски език

Със свое решение ЦИК е постановила, че евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, областният шеф на ДПС-Варна Ерджан Ебатин и кандидат-депутатът...

По въпроса с референдума за задължително гласуване, Бъчварова обясни: „Разбрахме се този род референдуми, които имат към момента ясна тема, да се провеждат заедно с редовни избори. Когато има национални избори, тогава да се провежда и референдум. Когато има и яснота за периода, в който се провеждат такива избори, могат да се подготвят и питания по други въпроси".

По повод структурата на министерствата стана ясно, че всеки един министър ще си предложи екипа, той ще се одобрява от премиера и има право на вето, отчитайки политическия баланс, обясни вицепремиерът.

„Всеки министър сам ще си предлага зам.-министрите. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме", каза Бъчварова.

Относно включването на министри от Тройната коалиция в сегашното правителство и дали това означава, че от ГЕРБ гледат положително на определени области, Бъчварова заяви, че това по-скоро означава, че оценяват личните и политическите качества на кандидатите.

Исмаилов агитирал на турски, защото трябвало

"Агитирал съм на турски език, с ясното съзнание, че трябва да го направя", заяви пред Нова телевизия Корман Исмаилов, председател на па...

На практика за първи път успяхме на базата на политики да формираме власт, като всяка една партия запазва правото си на идентичност в парламента, завърши Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com