Новините: Най-важното за деня, 12 декември

4438
Новините: Най-важното за деня, 12 декември
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 12 декември.

ВИДЕО: УСПЕШНО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА - АМЕРИКАНСКИ ТОП ЛЕКАР ГОВОРИ ЕМОЦИОНАЛНО ПРЕД СЕНАТА В САЩ

Чудодейно – тази дума използва в своето изслушване пред Сената на САЩ на 8 декември, 2020 година пулмологът д-р Пиер Кори. Той е председател на Американския съюз за спешна помощ на първа линия срещу COVID-19 и говори пред Комисията по вътрешна сигурност на Американския сенат относно "Ивермектин" – лекарство, което, по думите му, е средството да забравим за пандемията от COVID-19.

ЛЕКАРСТВО С "УНИЛАНО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ" СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА - ПОЛЗВА СЕ В БЪЛГАРИЯ, НО НА КАКВА БАЗА?

"Сега, появи се едно лекарство – не се появи, то е известно много отдавна, дава доста добра надежда. Излезе едно проучване за "Ивермектин"-а, което професор Иво Петров отдавна каза, че може да влияе – онзи ден пред Американския Сенат беше представено едно проучване с уникално добри резултати и това дава надежда, че това лекарство наистина върши работа". Това заяви Зоран Станков, кардиолог, който работи в отделението по кардиология на Сърдечно-съдов център "Аджибадем Сити Клиник".

БОРИСОВ: МЕРКИТЕ ОСТАВАТ ДО 21 ДЕКЕМВРИ, ДО ЧЕТВЪРТЪК РЕШАВАМЕ ЗА СЛЕД ТОВА (ВИДЕО)

Действащите към момента противоепидемични мерки продължават да се прилагат до 21 декември без промяна.

ПОРЕДЕН РЕКОРД: БЛИЗО 4 300 ДУШИ ОЗДРАВЕЛИ ЗА ДЕН ОТ КОРОНАВИРУС

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза ръст като абсолютно число, но намаля като процент. За 11 декември са отчетени нови 3 097 случая. Това е с 22 повече на дневна база спрямо регистрираните вчера 3 075 случая. Направени са и повече PCR тестове – 8 587, като бройката е идентична с изследванията във сряда и е със 107 повече от четвъртък, когато са направени 8 470 теста. Така процентът на положителни проби на практика остава почти непроменен - от 36,3% вчера до 36,06 на сто днес.

ЛЕКАРКА ОТКАЗА ДА ПРЕГЛЕЖДА БОЛНИ ОТ COVID-19, УВОЛНИХА Я

Уволняват дисциплинарно лекар от УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас. Причина за ситуацията е отказ да преглежда заразени с COVID-19. Лекарят, който е в нарушение на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е кардиологът доктор Дюрия Иляз. По думи на служители от лечебното заведение, през последния месец тя била в постоянни конфликти.

ПРОМЯНА: ЛЕКАРИТЕ ДА ИЗДАВАТ ЕЛЕКТРОННИ НАПРАВЛЕНИЯ ПРИ ИЗВЪНРЕДНА ОБСТАНОВКА

При обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка личните лекари ще издават електронни направления за тестове и изследвания на пациентите си, както и електронни рецепти. Те ще се издават чрез специализиран медицински и аптечен софтуер. Това предвижда проект на правителствено постановление за промени в наредбата за достъпа до медицинска помощ, което се предвижда да влезе в сила от 18-и декември. Документът ще бъде обсъден спешно на извънредно онлайн заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество на 15 декември.

БЪЛГАРИЯ, ПОГЛЕД ОТВЪН: ПЕРФЕКТНАТА БУРЯ НА КОРОНАВИРУС, МРЪСЕН ВЪЗДУХ И ШКАФЧЕ С ПИСТОЛЕТ

Битието в собствен сос има разлагащи последствия - кафевият цвят, както беше казал един, спира да ти прави впечатление. Затова от време на време е добре да се допитваш до отрезвяващи погледи отвън.

ОРГАНИЗАТОР НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕШЕВ СЕ ЗАКАНИ НА ПРЕМИЕРА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАРАДИ БОЛНАТА СИ ЖЕНА

"ТАКА УБИВА МАФИЯТА! Вчера Мариелка лежа четири часа в един фургон пред болницата във Видин, докато от ръководството търсеха транспорт и свободно място в столична болница. Заради трансплантацията, пневмонията и ковида при нея ситуацията е много сложна, деликатна и опасна. НИТО ЕДНА софийска болница не се е съгласила да я приеме. Нито "Александровска", нито ВМА, нито "Пирогов"..."

КАРАДАЙЪ ОТНОВО НАЧЕЛО НА ДПС АМБИЦИРАНИ СМЕ ДА УЧСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО

Преизбраха Мустафа Карадайъ за председател на Движението за права и свободи (ДПС). Припомняме, че той бе единствен кандидат. Изборът бе направен на първата по рода си онлайн отчетно-изборна конференция.

МУСТАФА КАРАДАЙЪ: ДПС ПРЕДНАЧЕРТА ПРОВАЛА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за създадените от самите тях предпоставки за провал на управлението поради включването на националистите и популистите в централната власт. Сегашното правителство не може да се справи със създалата се стиуация, а именно кризата в здравеопазването, за състоянието на социалната сфера и на образователната система. Тази картина на управляващите беше предначертана от ДПС.

ЦВЕТОЗАР ТОМОВ ПОСОЧИ ГЛАСУВАНЕТО КАТО РЕШЕНИЕ ЗА ИЗБОРИТЕ В ПАНДЕМИЯ

Социологът и бивш говорител на ЦИК Цветозар Томов посочи дистанционното гласуване по пощата като решение за предстоящите избори в пандемия през 2021 г.

22 СМ СНЯГ НАТРУПА В СМОЛЯН И ОБЛАСТТА (СНИМКИ)

22 сантиметра снежна покривка натрупа днес в Смолян и областта. Движението на камиони през проходите "Рожен" и „Превала“ е спряно, а всички останали автомобили трябва да се движат с вериги.

НА ЖИВО: КУБРАТ ПУЛЕВ - АНТЪНИ ДЖОШУА

Съдбоносният ден за Кубрат Пулев най-накрая настъпи и цяла България тръпне в очакване да види какво ще се случи в Лондон, когато в събота вечер ще станем свидетели на дългоочаквания дуел Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в спор за световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com