Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 14 февруари

14 февруари 2021, 20:00 часа • 4136 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 14 февруари.

Обилен снеговалеж и мъгли затрудняват движението по пътища в страната

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора, предава БНР. Вятър духа в почти цялата страна.

Седмицата на коронавируса: Има известно забавяне в бързината на разрастване на заразата

1030 нови случая на коронавирус повече на седмична база има през настоящата седмица (08.02 - 14.02.21) спрямо миналата (01.02 - 07.02.21) (припомняме, че всеки дневен отчет се отнася за денонощието преди да излезе). За сравнение, в края на миналата седмица имаше 1012 нови случая повече на седмична база т.е. плавното покачване на новите случаи продължава.

Нов дневен спад на новите случаи на коронавирус - и като абсолютно число, и като процент

506 са новите потвърдени случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие, сочат данните в Единния информационен портал. Това означава 460 случая по-малко на дневна база, но и тестовете са доста по-малко - 6537 спрямо 11 164.

Жана Попова: Защо телевизиите не отразиха последното разследване на Биволъ?

Защо никоя от големите телевизии или сайтове не отразиха последното разследване на „Биволъ“ OpenLux, защо има теми „табу“ в българските медии и какво е „кимаща“ журналистка, коментира в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ доц. Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.

Тръмп беше оправдан от Сената

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе оправдан в събота от американския Сенат, който го съди за "подстрекаване към бунт" след насилието на Капитолийския хълм на 6 януари.

Борисов към Ангелов: От 1 март задължително отваряш ресторантите (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов бе на поредна инспекция - този път в болницата в Исперих.

Проф. Радка Аргирова: Епидемията у нас не се ръководи, а само наблюдава

Няма адекватна информационна кампания за ваксинацията. Почти една година след началото на пандемията у нас е време вече за изводи и равносметка. Това и очаква проф. Радка Аргирова от Националния оперативен щаб.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес