Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 28 януари

28 януари 2021, 23:00 часа • 2859 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 28 януари.

СЪДЕН ЗА КЪЩА ЗА ГОСТИ ЗАМ.-МИНИСТЪР Е ПОЛУЧИЛ КОРОНАСУБСИДИЯ?

Фирмата "Агротрейд – Ана Димитрова" ЕТ, на която се води скандалната къща за гости на бившия зам.-икономически министър Александър Манолев, е получила 1800 лв. европейски пари от Държавен фонд "Ззмеделие" за справяне с коронакризата.

ВТОРА СЕРИЯ УНИЩОЖИТЕЛНИ ВЪПРОСИ ОТ ЕВРОДЕПУТАТИ КЪМ ГЕШЕВ ЗА БОРИСОВ – ВСЕ ОЩЕ НЯМА ОТГОВОРИ

Бойко Борисов ли говори на аудиозаписите, изтекли в публичното пространство през юни, 2020 година? Този въпрос, наред с редица други, свързани с работата на българската прокуратура, поставят от Групата за демокрация в Европейския парламент (комисията LIBE).

ПРОКАРАХА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА С ПОЗНАТ ТРИК ПРЕЗ ДРУГ ЗАКОН

С изборните правила за карантинираните депутатите приеха и промени в Закона за хазарта. Промените минаха като преходни и заключителни разпоредби с приемането на второ четене на текстовете в закона за извънредното положение.

РЕЖИСЬОРЪТ ИВАЙЛО РОГОЗИНОВ - ЗА ТЕАТЪРА В ПАНДЕМИЯ И ПЪТУВАНЕТО НА ПРАБЪЛГАРИТЕ В КОСМОСА (ВИДЕО)

Импровизационен театър като "Ха-Ха-Ха" оцелява по същия начин по време на пандемия, както и преди това. Свободните артисти сме винаги в такава ситуация. Това заяви в предаването "Студио Actualno" един от основателите на "Ха-Ха-Ха" импротеатър, Ивайло Рогозинов, коментирайки развитието на свободното театрално изкуство в ситуация на COVID-19. "Успяваме да се справим. Това, което нас ни интересува, е да можем да правим това, което ни харесва. Засега това се случва", сподели артистът.

КУЗМАН ИЛИЕВ: БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, ЩЕ ИМА КЛИЕНТЕЛИЗЪМ И КОРУПЦИЯ (ВИДЕО)

Големите проблеми на държавната помощ в ситуация на такава криза са, че има добро намерение, системата се зарива с много пари, но поради ред обстоятелства на администрирането на тези пари, те пристигат изключително бавно. Без икономически растеж, ще има клиентелизъм и корупция.

БЪЛГАРИЯ СЕ СПРАВЯ НАЙ-ЗЛЕ В ЕС С ПРОБЛЕМА "КОРУПЦИЯ"

Пак сме на дъното в ЕС по справяне с корупцията, продължава ерозията на демокрацията, COVID-кризата стана повод за ограничаване отчетността на институциите и контрола... на лице са тенденции към автократичност в политическия живот. Това са част от констатациите на "Прозрачност без граници", установени с Международния индекс за възприятие на корупцията - 2020.

ХРИСТО ТЕРЗИЙСКИ: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА МВР Е ОПАЗВАНЕТО НА ЗДРАВЕТО НА ГЛАСУВАЩИТЕ

Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна с оглед условията за спазване на противоепидемичните мерки, иначе за нас няма да представлява трудност организацията, логистиката, охраната на изборните книжа, изборните места и машините. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес