X
 
 

НСО отказва да даде информация за лицата, които охранява, включително за Пеевски

1873 1
photo of НСО отказва да даде информация за лицата, които охранява, включително за Пеевски
Снимка: БГНЕС
По повод традиционно повишения интерес относно реализирани от Националната служба за охрана (НСО) функции и правомощия по Закона за НСО, Службата напомня, че разпоредбите на Закона за защита на класифицираната информация ограничават възможностите на НСО да предоставя информация за конкретно охранявано лице. Това разпространи в позиция до медиите НСО днес (30 май) в отговор на журналистически запитвания относно охраната на депутата от ДПС Делян Пеевски, който изненадващо се появи в Народното събрание след над двугодишно отсъствие.

Разгласяването, в т.ч. потвърждението или отрицанието, на факти и обстоятелства относно оперативно изпълняваните задължения на Службата, включително посочването на конкретни охраняеми лица, ще постави под условие спазването и на духа, и на буквата на закона, в чиито обхват попада дейността на Националната служба за охрана.

Пеевски отново в парламента с охранители, Караянчева се шегува с БСП

Депутатът от ДПС Делян Пеевски идва на работа за втори  пореден ден. Той бе лаконичен пред журналистите, но обеща да влезе в плена...

Като проявява пълно разбиране към обяснимия от гледна точка на моментния публичен дневен ред интерес, НСО е длъжна да заяви, че и занапред ще се придържа стриктно към разпоредбите на приложимото законодателство за дейността на Националната служба за охрана и за защита на класифицираната информация, пишат още в позицията си от НСО.

Припомняме, че още преди време на Делян Пеевски бяха назначени държавни гардове, а като причина беше посочена "заплаха за живота му".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители